Påsketrafikken:

Dette må du unngå

Det beste og verste tidspunktet å reise på påskeferie.

PÅSKEKØ PÅ FLYPLASSENE: Reisetidspunktet avgjør hvor lange køer du må regne med. Tidig morgen og på ettermiddag er de verste tidspunktene. Sen kveld er den beste, men da kan du risikere forsinkelser som har oppstått i løpet av dagen. Foto: Odd Roar Lange
PÅSKEKØ PÅ FLYPLASSENE: Reisetidspunktet avgjør hvor lange køer du må regne med. Tidig morgen og på ettermiddag er de verste tidspunktene. Sen kveld er den beste, men da kan du risikere forsinkelser som har oppstått i løpet av dagen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg den store påskeutfarten, og mange gleder seg til ferien. Men samtidig gruer de seg til selve reisen, som gjerne byr på køer, forsinkelser og kjedelig og langsom fremdrift.

Her er tipsene om hva som er de beste og de verste tidene å reise på.

Biltrafikken

Vi starter med utreisen. Og selv om de fleste har full arbeidsdag på fredag så er det ting som tyder på at mange har stor utferdstrang og ikke klarer å vente helt til arbeidsdagens slutt. Noen starter derfor påskeferien allerede på torsdag,

- Vi ser på trafikktallene at det er ekstra stor trafikk på veiene ut av de store byene allerede på torsdager før påske. Det er først og fremst på ettermiddagen, sier Nils Audun Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen til DinSide.

Men det er fredag som virkelig er den store trafikkdagen. Den starter for alvor ved 14-tiden og varer tre-fire timer fremover. Det er smart å starte tidlig på dagen eller å vente til 19-tiden og senere dersom man vil unngå køene.

Ekstra trøbbel

Forsinkelsene i vegtrafikken avhenger av faktorer som vær og føre, antall kjøretøy og om det er noen «hendelser» som uhell og ulykker. Slike vil fort føre til lange køer og forsinkelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer