Reise med ski eller leie på stedet?

Dette må du vite om du trenger skiutstyr på reise

Ikke sikkert det lønner seg å ta med ski. Alternativt kan du leie eller låne helt gratis!

SKIUTSTYR PÅ FERIE: Mange skal på skiferie i år, enten innenlands eller utenlands. Noen har kanskje ikke mulighet til å ta med seg eget skiutstyr, og andre lurer på om de gidder å dra med seg den lange skibagen. Det finnes heldigvis utleie- og lånemuligheter. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix.
SKIUTSTYR PÅ FERIE: Mange skal på skiferie i år, enten innenlands eller utenlands. Noen har kanskje ikke mulighet til å ta med seg eget skiutstyr, og andre lurer på om de gidder å dra med seg den lange skibagen. Det finnes heldigvis utleie- og lånemuligheter. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinterferien er like om hjørnet, og da har du kanskje tenkt å reise til snø og nykjørte løyper, hvis ikke skisenteret er nærmeste nabo. Og, da trenger du selvfølgelig ski.

Men, lønner det seg å ta med egne ski på fly eller tog, eller bør du leie på stedet?

Dinside gir deg prisoversikt, slik at du har god tid til å planlegge og ta riktig avgjørelse. Vi minner deg også om at du kan låne skiutstyr helt gratis.

Skiutstyr på fly

Skal du ta med deg eget skiutstyr som innsjekket bagasje på fly, er det forskjellige regler etter hvilket flyselskap du bruker. Dinside gir deg informasjonen du trenger hvis du flyr med Norwegian, SAS og Widerøe.

Hvis du flyr med et annet selskap, bør du sjekke hvilke regler de opererer med i god tid før avreise, slik at du ikke går på en smell på flyplassen.

Norwegian:

  • Flyr du med Norwegian, må skiutstyr sendes som sportsutstyr. Du kan ta med to kolli på til sammen 20 kilo, og disse kan kun inneholde relevant ski- eller snowboardutstyr, for eksempel en skipose pluss en mindre bag til sko og hjelm. Dette betyr altså at skiklærne må legges i den ordinære innsjekkede bagasjen.
  • Du kan heller ikke sende skiutstyr som din ene innsjekkede bagasje uten å betale ekstra, selv om du har med deg resten som håndbagasje.
  • For alle flyvninger unntatt internasjonale langdistanseruter, er prisen mellom 350 og 400 kroner hvis du bestiller på nett, eller 650 kroner på flyplassen.
  • Prisen for skiutstyr på internasjonale langdistanseruter er 550 kroner på nett eller 650 kroner på flyplassen.
  • Og, du betaler for hvert enkelt kolli, hver vei.

SAS:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer