Familieparkene

Dette må du vite

Slik sikrer du deg plass i familieparkene i sommer.

BJØRNEMØTE: Bjørneparken i Flå hadde rekordsommer i fjor. Den rekorden kan bli slått i år, for direktør Kees Ekeli. Foto: Odd Roar Lange
BJØRNEMØTE: Bjørneparken i Flå hadde rekordsommer i fjor. Den rekorden kan bli slått i år, for direktør Kees Ekeli. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De norske familieparkene er klare for en ny sesong, og selv om de fleste coronarestriksjoner er fjernet, har parkene tatt med seg nytt lærdom fra pandemisesongene.

Og noen av reglene blir med videre.

Det gjør at gjester som har planer om å besøke én eller flere av dem bør følge godt med akkurat nå.

ID-SJEKKEN: Er du usikker på hvordan du skal gå fram for å utføre ID-sjekken? Da kan du ta en titt på denne videoen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Tidligere, på de mest populære parkdagene, ble store deler av dagen tilbrakt i køer ved attraksjonene, mens det på dager med dårlig vær var fritt fram og dårlig besøk.

Nå har parkene lært. Og advarer mot å satse på dropp-inn-besøk.

Fra coronasmell til suksess

Coronapandemien tvang parkene til å tenke nytt og å teste ut nye systemer. Besøkende måtte ha anledning til å holde god avstand til andre gjester, og parkene måtte innføre begrensninger på antall billetter som kunne selges.

Resultatet var overraskende:

- Etter at gjestene måtte forhåndskjøpe billetter, hadde vi så godt som utsolgt alle dager gjennom hele sommeren. Også på dager med dårlig vær. I stedet for 10 000 personer inne på fine dager og noen hundre på de dårlige, solgte vi heller 6000 billetter alle dager, sier parkdirektør Hogne Høstmælingen ved Hunderfossen Familiepark til DinSide.

- Og gjestene reagerte ikke negativt på dette. Tvert imot, fortsetter han.

- På denne måten ble besøkene fordelt likt gjennom hele sommersesongen, og det var godt med folk i parken uansett vær, samtidig som det var god plass til alle inne i selve parken.

Mer fornøyd - høyere omsetning

- Dette førte til mer fornøyde gjester som slapp unna de lange køene, og vi fikk større omsetning både ved inngangen og ved spisestedene.

Det ble rett og slett en mye bedre opplevelse for alle. Derfor fortsetter vi med dette også i 2022, sier Høstmælingen.

EVENTYRET: Hunderfossen Familiepark i Fåberg nord for Lillehammer har fått nye attraksjoner på plass for å redusere køene ytterligere, sier parkdirektør Hogne Høstmæling. Foto: Odd Roar Lange
EVENTYRET: Hunderfossen Familiepark i Fåberg nord for Lillehammer har fått nye attraksjoner på plass for å redusere køene ytterligere, sier parkdirektør Hogne Høstmæling. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Og Hunderfossen får følge av en rekke av de andre store populære familie- og aktivitetsparkene i Norge.

- Vi fikk testet ut ulike systemer under pandemien som vi neppe hadde prøvd ut uten den. Vi tar med oss det beste inn i en ny sesong, som endelig er uten krav til avstand mellom de besøkende, forteller Anniken Bjørnstad Schjøtt, som er markeds- og kommunikasjonsdirektør i Dyreparken i Kristiansand.

Dette må du gjøre

Dersom du og familien planlegger et parkbesøk i sommer så er det smart å sjekke hvilke regler som gjelder i den enkelte parken. Forhåndskjøp billett der det er mulig, så er dere sikret plass også på de mest populære dagene.

Noen parker tilbyr også forhåndsbestilling- og betaling av parkeringsplass.

Dette gjør parkene i sommer

Bjørneparken i Flå

- Vi fortsetter med å ha et maksimaltall på 1750 gjester per dag, sier direktør Kees Ekeli ved Bjørneparken i Flå i Hallingdal.

- På riktig fine dager kunne vi ha solgt 5000 billetter, men da ville det blitt komplett kaos for alle. Derfor har vi beholdt antallet vi tillot fra i fjor sommer.

Dyreparken i Kristiansand

Den populære parken hadde hele 427 000 besøkende i juli fjor, mot 370 000 året før. Nå forberedes en ny toppsesong. Uten antallsbegrensninger, men med ulike tider for innslipp for å hindre at alle billettkjøpere kommer til samme tid. Tiden står på billetten.

- Vi har lært mye av coronasituasjonen, og ser at det blir bedre for alle dersom man får kjøpt billett til et avtalt innslippstidspunkt, sier Anniken Bjørnstad Schjøtt.

APESTREKER: Dyreparken utenfor Kristiansand er en sikker sommervinner i Norge. Foto: Dyreparken
APESTREKER: Dyreparken utenfor Kristiansand er en sikker sommervinner i Norge. Foto: Dyreparken Vis mer

De som overnatter i parken eller dyreparkens hotell får slippe inn en time før alle andre. I tillegg er det mulig å betale ekstra for å komme inn i rushtiden om formiddagen eller å få rabatt hvis man ankommer etter klokka 16.00

Tusenfryd

Tusenfryd er godt i gang med sesongen. Men det er først når skoleferien starter at det virkelig tar av.

Norges største fornøyelsespark forhåndsselger billetter til alle dager, men billetten kan kun benyttes for den dagen den er kjøpt.

FARTSFYLT: Tusenfryd har åpnet for sesongen. Men de som vil til parken i sommer bør planlegge godt. Foto: Tusenfryd
FARTSFYLT: Tusenfryd har åpnet for sesongen. Men de som vil til parken i sommer bør planlegge godt. Foto: Tusenfryd Vis mer

- På denne måten har vi kontroll over hvor mange billetter vi kan selge for hver enkelt dag. Vi har ikke satt et fast maksimumstall gjester per dag, men ser situasjonen an, sier markedssjef Erik Røhne Andersen til DinSide.

- Det betyr at vi kan stanse salget av billetter på de best besøkte dagene for å hindre at det blir for mye folk og for lange køer ved attraksjonene.

Sommarland i Bø

Sommarland vil også i år ha plass til et maks antall gjester i parken per dag selv om nasjonale smitteverntiltak er opphevet. Alle dagsgjester (uten sesongkort) må derfor forhåndskjøpe billetter på nett.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer