Familieparkene

Dette må du vite

Slik sikrer du deg plass i familieparkene i sommer.

BJØRNEMØTE: Bjørneparken i Flå hadde rekordsommer i fjor. Den rekorden kan bli slått i år, for direktør Kees Ekeli. Foto: Odd Roar Lange
BJØRNEMØTE: Bjørneparken i Flå hadde rekordsommer i fjor. Den rekorden kan bli slått i år, for direktør Kees Ekeli. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De norske familieparkene er klare for en ny sesong, og selv om de fleste coronarestriksjoner er fjernet, har parkene tatt med seg nytt lærdom fra pandemisesongene.

Og noen av reglene blir med videre.

Det gjør at gjester som har planer om å besøke én eller flere av dem bør følge godt med akkurat nå.

Tidligere, på de mest populære parkdagene, ble store deler av dagen tilbrakt i køer ved attraksjonene, mens det på dager med dårlig vær var fritt fram og dårlig besøk.

Nå har parkene lært. Og advarer mot å satse på dropp-inn-besøk.

Fra coronasmell til suksess

Coronapandemien tvang parkene til å tenke nytt og å teste ut nye systemer. Besøkende måtte ha anledning til å holde god avstand til andre gjester, og parkene måtte innføre begrensninger på antall billetter som kunne selges.

Resultatet var overraskende:

- Etter at gjestene måtte forhåndskjøpe billetter, hadde vi så godt som utsolgt alle dager gjennom hele sommeren. Også på dager med dårlig vær. I stedet for 10 000 personer inne på fine dager og noen hundre på de dårlige, solgte vi heller 6000 billetter alle dager, sier parkdirektør Hogne Høstmælingen ved Hunderfossen Familiepark til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.