Dette mente leserne i 2007

Ja til charter, britisk humor og nakencruise! Og "alle" vil ta seg et friår.

Publisert
Sist oppdatert

I løpet av 2007 spurte vi dere, våre kjære lesere, om litt av hvert. Vi ba dere si om dere reiser alene på ferie, om det er greit å hive ut grinende unger fra flyet, hva slags cruise dere liker, og om dere har vært utsatt for ølbrille-effekten. For å nevne noe.

I denne artikkelen har vi samlet opp noen av året avstemminger, for å oppsummere våre leseres sterke meninger om mye og mangt relatert til reiseliv. Noe er overraskende, noe er selvsagt, og noe er rett og slett ganske morsomt...

Norge, vårt Norge

Fra Reine i Lofoten. 
Foto: Innovasjon Norge Foto: Frithjof Fure/Innovasjon Norge
Fra Reine i Lofoten.
Foto: Innovasjon Norge Foto: Frithjof Fure/Innovasjon Norge Vis mer


Vi avholdt en rekke avstemminger om Norge som ferieland. Det er alltid litt risikabelt, for det er mange lokalpatrioter der ute som blir dødelig fornærmet hvis akkurat deres favorittsted blir utelatt i slike avstemminger. Vel vel, det er jo bare for gøy.

I år spurte vi blant annet om hvilke som er norges syv underverk, hvilken sommerby som er den fineste, og hva du bør ha opplevd i Norge som turist.

Norges syv underverk ble følgende:

Nidarosdomen
Trollstigen
Atlanterhavsvegen
Fjellbanen i Gaustatoppen
Kraftstasjonen Vemork i Rjukan
Vigelandsparken
Trollplattformen

Les mer om de norske underverkene her.

Vi ville også vite hvilke attraksjoner og steder i Norge enhver nordmann bør få med seg. Topp fem på denne listen ble disse:

Trollveggen og Trollstigen
Geirangerfjorden eller Nærøyfjorden
Midnattsola
Lofoten
Atlanterhavsvegen

Her er det altså bare å planlegge årets norgesferie. Les mer om avstemmingen og se resultatene her.

Stavern innbyr til båtliv og sommermoro. Foto: Vidar Askland /1-images.no
Stavern innbyr til båtliv og sommermoro. Foto: Vidar Askland /1-images.no Vis mer


Den fineste sommerbyen

Da sommeren kom (noe mange vil si den strengt tatt ikke gjorde i år), ville vi ha leserne med på å stemme fram den fineste sommerbyen. Vi hisset på oss mange av dere fordi vi bare hadde med byene langs sørlandskysten i avstemmingen, men likevel var det mange som var med og stemte. Denne kåringen var selvsagt helt uhøytidelig, alle har sin egen favorittsommerby.

Men ingen som har vært der kan nekte for at vinneren av anstemmingen, vestfoldbyen Stavern, er en vakker liten perle. Les mer om Stavern og avstemmingen her.

Det var mye OL-snakk i vår, da det ble kjent at både Tromsø, Trondheim og Oslo har lyst til å søke om å få arrangere i 2018. Da måtte vi selvsagt spørre hvilken by våre lesere ville skulle søke til IOC. Resultatet ble følgende:

Tromsø - 62 %
Trondheim - 11¨%
Oslo - 27 %

En annen stor diskusjon i Norge i år, var hvorvidt det bøe bygges lyntognett i landet, for å binde sammen de største byene. Vi spurte leserne om de trodde det ville komme lyntog til Norge. Her var svarene vi fikk:

Jeg håper det, men tror politikerne feiger ut - 48 %
Ja, dette er en kjempeidé - 28 %
Nei, dette er en dårlig idé, uansett - 24 %

Tøys og fjas

I en uhøytidelig avstemming i forbindelse med en artikkel om en forsker som har kunnet vise hvordan ølbrille-effekten fungerer, spurte vi leserne om de noen gang hadde vært utsatt for dette - altså møtt en person man syntes var blendende vakker i beruset tilstand, men som viste seg å ikke være så fantastisk dagen derpå. 45 prosent innrømmet at de hadde vært utsatt for ølbrille-effekten flere ganger, mens 35 prosent sa det hadde skjedd noen få ganger. 20 prosent har aldri opplevd det som noe problem. Les mer om ølbrille-effekten her.

Det kom en undersøkelse som hevdet at britene er Europas morsomste, eller i hvert fall at den britiske humoren er best. Det var europeiske ledere som ble spurt, og resultatet var altså at britene er morsomst, mens tyskerne er svært lite morsomme.

Vi måtte selvsagt spørre dere om den britiske, norske eller tyske humoren var best. Du kan si mye bra om Fleksnes og gutta i Åpen Post, men britene fikk hele 69 prosent av stemmene. Norsk humor fikk 27,5 prosent av stemmene, mens tyskerne ble avspist med bare 3,5 prosent. Les mer om humorundersøkelsen her.

I forbindelse med en artikkel om temacruise, spurte vi leserne hvilket av disse cruisene som passet dem best. Det viste seg at hele 55,5 prosent kunne tenke seg et nakencruise, mens bare 19 prosent ville velge et vanlig cruise. 11 prosent ville ikke dratt på cruise uansett, mens resten ville valgt sjokoladecruise, motorsykkelcruise, dansecruise eller strikkecruise. Les mer om de merkelige cruiseturene her.

I luften

Våre lesere er veldig opptatt av alt som går i luften - det være seg flyselskapene, nye flymodeller, flypriser eller servicen ombord.

Da historien om at en hylende treåring som nektet å sette seg ned i setet ble kastet flyet med familien på slep, spurte vi om det var greit at flyselskapet gikk til dette skrittet. 46,5 prosent mente det var ok, om det ikke gikk an å roe med barnet. Like mange mente imidlertid at det ikke var greit, mens syv prosent mente barn ikke har noe på flyet å gjøre, uansett. Les mer om historien her.

Det er mange ting som irriterer leserne våre når de er ute og flyr, og å miste bagasjen er selvsagt en av dem. I forbindelse med en sak om hva reiseforsikringen ikke dekker, spurte vi hvor mange som hadde opplevd at bagasjen ble borte. Heldigvis hadde 39 % aldri opplevd det, mens 31 % har opplevd det flere ganger. 30 % har bare vært uheldige én gang.

Vi skrev flere saker om de gjemte ekstrakostnadene flyselskapene slenger på regningen når vi skal fly. I den forbindelse måtte vi spørre leserne hva de mente. 55 prosent synes det er irriterende og frekt, 27,5 % svarte at det er derfor de ikke velger lavprisselskapene, mens 18 % synes det var ok, fordi billettprisene er urealistisk billige.

Slik reiser vi

I løpet av året har vi stilt flere spørsmål angående reisevanene til våre lesere. Her er noen av resultatene:

Har du reist alene på ferie?
Ja - 43 %
Nei, men har lyst - 38 %
Nei, har ikke lyst - 19 %

Reiser du med charter?
Ja, det er rimelig og lettvint - 50,5 %
Av og til - 31,5 %
Nei, det er harry - 18 %

Vil du reise på campingferie i år?
Nei, det høres fælt ut - 41 %
Ja, som alle år - 33 %
Ja, gjør det av og til - 26 %

Hva slags ferier reiser du helst på?
Sol og bad - 50,5 %
Action og eventyr - 28,5 %
Storby - 21 %

Hva avgjør ditt valg av reisemål?
Hva jeg kan se og oppleve - 47,5 %
Prisen på reisen og levekostnadene - 40 %
Været – 12,5 %

Har du lyst på et friår?
Ja, det hadde vært deilig - 90,5 %
Nei, det er bortkastet tid - 7,5 %
Vet ikke - 2 %


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer