Dette motivet kan koste deg 10 år i buret

Tenk deg om to ganger før du knipser.

Det er ikke lenger greit å knipse bilder av politi i England - selv om de med sine hatter har vært en turistattraksjon. Foto: wikicommons
Det er ikke lenger greit å knipse bilder av politi i England - selv om de med sine hatter har vært en turistattraksjon. Foto: wikicommons Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du må tenke deg om to ganger før du tar bilde av en god gammeldags Bobby i disse dager. Tar du bilde av hvem som helst i det engelske politiet eller militæret, kan du risikere 10 år lengre ferie - på brød og vann.

Som resultat av en ny anti-terrorlov som trådde i kraft på mandag 16. februar, er det ikke lenger lov å fotografere militærpersonell eller politi i offentlighet. Det melder Telegraph.co.uk.

Grunnen til den nye lovgivningen er faren for at terrorister skal bruke slike bilder i sammenheng med å planlegge terrorangrep i landet.

...eller udefinert bot

Den nye loven har skapt furore blant britiske fotografer. For du risikerer ikke bare fengsel, men også udefinerte bøter. Det er ingen lover som tilsier at du ikke kan ta bilder i offentlighet i Storbritannia, men politi og militærpersonell kan nå sette enhver som tar bilder av dem under lupen, og stille spørsmål til bildene som blir tatt av dem.

Det finnes flere eksempler i britiske medier allerede på hvordan profesjonelle fotografer blir satt under det de føler er urettferdig tvil, når de tar bilder i offentlighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer