Familieparker:

Dette redder dagen

Bli parkens store vinner.

UNNGÅ KØEN: Start parkbesøket innerst i parken og gå motstrøms mot utgangen gjennom dagen. Foto: Odd Roar Lange
UNNGÅ KØEN: Start parkbesøket innerst i parken og gå motstrøms mot utgangen gjennom dagen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Familien gleder seg til en fin dag i familieparken og er klare for å oppleve nye og gamle attraksjoner. Så forsvinner det meste av dagen til køståing og venting.

Hva gikk galt, hvordan kan man gjøre familieparkopplevelsene mye bedre - og billigere?

Med enkle knep kan sørge for at familien blir dagens vinner i parken.

Her kommer våre beste parktips for en perfekt dag i familieparken.

FORSVINNER: En god del bagasje forsvinner eller kommer forsinket frem etter flyreiser. Derfor kan det være lurt å gjøre dette før du sender bagasjen! Video: Storyblocks / Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Bestill tidlig

Mange familieparker har behold antallsbegrensningene fra pandemisomrene. Dette for å gi bedre plass og opplevelser for alle som besøker parken. Bestill derfor billetter på forhånd for å sikre dere plass den dagen dere ønsker.

Bruk rabatten

Mange familieparker har rabattavtaler som gjestene kan benytte seg av. Det kan være rabatter gjennom boligbyggerlag, fagforening, bilorganisasjoner med mer. Sjekk parkens nettsider for oversikt over rabatter. Benytt dem og spar hundrevis av kroner.

Planlegg dagen

Unngå å kaste bort masse unødig tid fordi dere har planlagt dagen dårlig. Sjekk park-kartet nøye og legg opp en plan for hvordan dere vil oppleve parken. Kanskje familien bør dele seg i perioder av dagen, slik at de minste slipper å stå og vente ved attraksjoner som de ikke får lov til å benytte seg av?

TIDLIG ELLER SENT: Sats enten på å komme til parken ved åpningstid, eller hopp over de to første timene med kø. Foto: Odd Roar Lange
TIDLIG ELLER SENT: Sats enten på å komme til parken ved åpningstid, eller hopp over de to første timene med kø. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Start innerst

Start dagen ved å gå gjennom hele parken og gå «motstrøms» mot utgangen gjennom hele dagen. Da unngår dere feilen som alle gjør ved å starte ved første attraksjon og deretter bruke halve dagen i kø.

Pusseskinntrikset

Dersom det regner eller har regnet, ta med et pusseskinn som du kan bruke til å tørke av setet. Vri opp pusseskinnet og bruk det igjen og igjen. Mye bedre enn håndkle av bomull eller mikrofiber.

Ta med mat

Mat og drikke i familieparkene har ofte høy pris uten at det gjenspeiles av kvaliteten. Ta heller med egen mat og drikke. Pakk det gjerne sammen med kjøleelementer som gjør at maten holder seg kald og frisk gjennom hele dagen. Lån gjerne en trillevogn i parken, så slipper dere å bære all bagasje hele dagen. Trillevogn kan også kjøpes på butikker som Clas Olsson, Biltema, Jula etc.

Gode sko

En dag i parken kan være en påkjenning for alle. Godt fottøy er alltid en vinner. Sjekk værmeldingen før dere drar i parken. Ta med klesskift etter forholdene så slipper dere å måtte avbryte parkbesøket grunnet feil klær.

Solkrem

En hel dag i en solrik park er en tøff påkjenning for huden. Husk solkrem.

Budsjett for dagen

Masing og krangel om penger er alltid en gledesdreper for både store og små. La barna få et fast beløp som de har til sin disposisjon gjennom dagen i parken. Da får de selv bestemme om de vil kjøpe sukkerspinn, en lekebamse eller parkens kule caps for pengene.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer