Dette skal bli Nordens største hotell

Vil få 992 rom etter utbygging.

Foto: Radisson Blu Scandinavian Hotel
Foto: Radisson Blu Scandinavian Hotel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Firestjernershotellet Radisson Blu Scandinavian Hotel på Amager i København planlegger en massiv utbygging som vil gjøre hotellet til Nordens største. Hotellet har i dag 542 rom, men ønsker å utvide med 450 og dermed få nesten 1.000 rom.

Se hvilke hoteller i Oslo, København og Stockholm som er best likt

Hotellet, som allerede har 25 etasjer, ønsker å bygge på ytterligere ti etasjer, og også bygge på dagens parkeringsplass, skriver Tgt.dk. Dersom planene blir godkjente, og eierne er villig til å investere de rundt 500 millioner danske kroner som trengs, vil det utvidede hotellet stå ferdig i 2013.

710 rom er størst nå

Per i dag er det største hotellet i Norden Cab Inn Metro i Ørestad i Danmark, med 710 rom. Neste år åpner imidlertid et nytt hotell i København som får 814 rom. Men hotellet, som heter Bella Sky – Comwell Hotel Copenhagen, kan altså ikke smykke seg med tittelen særlig lenge, dersom Radisson Blu Scandinavian Hotel får gjennomslag for sine planer.

Utvidelsen av Radisson Blu Scandinavian Hotel og åpningen av Comwell Hotel Copenhagen vil tilføre 1.264 nye hotellrom til København. For byens hotellgjester vil det bety at hotellprisene vil holde seg lave. Berlingske Business har undersøkt hotellprisene, og funnet at mens Københavns hotellgjester betalte gjennomsnittlig 847 danske kroner per natt våren 2009, betalte de bare 688 danske kroner våren 2010.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer