Dette skal forbedre sikkerhetskontrollen

To britiske lufthavner har ansatt holografiske medarbeidere.

Her ser du "Julie" som jobber ved Manchester Airport. Hun er en todimensjonal figur som ber flypassasjerene forberede seg før sikkerhetskontrollen.   Foto: YouTube
Her ser du "Julie" som jobber ved Manchester Airport. Hun er en todimensjonal figur som ber flypassasjerene forberede seg før sikkerhetskontrollen. Foto: YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Men, er det ikke? Nei ...

Synet kan nemlig spille deg et puss dersom du befinner deg på lufthavnene London Luton (LTN) eller Manchester (MAN). De er de to første lufthavnene i verden som har benyttet seg av det meget spesielle personalet.

I stedet for å bruke mennesker ved inngangen til sikkerhetskontrollen, bruker de holografiske bilder. Det skriver Manchester Airport på sin nettside.

Nytt fra 15. mars: Flypassasjerer må bevise at de skal reise

Passasjerer tror de er ekte

Manchester var den første lufthavnen i verden til å bruke hologrammer som en del av passasjerenes sikkerhetsforberedelse.

Her møter passasjerene de to figurene «John» og «Julie», som hilser på dem før de går gjennom sikkerhetsområdet. Oppgaven deres er å minne de reisende på væskeregelen og at de må holde frem boardingkortet sitt før sikkerhetskontrollen.

Selv om «John» og «Julie» er todimensjonale, ser de så levende og ekte ut at enkelte av passasjerene har faktisk vist frem passet sitt til dem.

Teknologien som brukes har lenge vært kjent i musikkindustrien, og har blant annet fått animasjonsbandet «Gorillaz» til å bli levende på scenen.

Se hvordan de fungerer her:

Hurra: Mindre strenge væskeregler fra april 2011

– Rart å se seg selv virtuelt

Lufthavnen har benyttet seg av to ansatte som jobber ved kundeservice på Manchester Airport

– Hvis hologrammer kan hjelpe passasjerer til å komme fortere gjennom sikkerhetsområdet, vil det være positivt. Men jeg må si det er rart å se seg selv virtuelt og håper at den virtuelle meg kan ta noen av arbeidsoppgavene mine. Jeg lurer på om jeg kan sende den til møter og om noen vil oppdage det, sier Julie Capper, til lufthavnens nettside.

De todimensjonale ansiktene som benyttes på London Luton ble spøkefullt oppkalt etter holografiteknikken, og heter derfor «Holly» og «Graham», ifølge Which Airline.com.

Formålet med «John», «Julie», «Holly» og «Graham» er å informere og å legge til rette for en jevn flyt av passasjerer i sikkerhetsområdet.

Utvider flyplassen for 12,5 milliarder: Slik blir nye Gardermoen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer