Dette skal forbedre sikkerhetskontrollen

To britiske lufthavner har ansatt holografiske medarbeidere.

Her ser du "Julie" som jobber ved Manchester Airport. Hun er en todimensjonal figur som ber flypassasjerene forberede seg før sikkerhetskontrollen.   Foto: YouTube
Her ser du "Julie" som jobber ved Manchester Airport. Hun er en todimensjonal figur som ber flypassasjerene forberede seg før sikkerhetskontrollen. Foto: YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Men, er det ikke? Nei ...

Synet kan nemlig spille deg et puss dersom du befinner deg på lufthavnene London Luton (LTN) eller Manchester (MAN). De er de to første lufthavnene i verden som har benyttet seg av det meget spesielle personalet.

I stedet for å bruke mennesker ved inngangen til sikkerhetskontrollen, bruker de holografiske bilder. Det skriver Manchester Airport på sin nettside.

Nytt fra 15. mars: Flypassasjerer må bevise at de skal reise

Passasjerer tror de er ekte

Manchester var den første lufthavnen i verden til å bruke hologrammer som en del av passasjerenes sikkerhetsforberedelse.

Her møter passasjerene de to figurene «John» og «Julie», som hilser på dem før de går gjennom sikkerhetsområdet. Oppgaven deres er å minne de reisende på væskeregelen og at de må holde frem boardingkortet sitt før sikkerhetskontrollen.

Selv om «John» og «Julie» er todimensjonale, ser de så levende og ekte ut at enkelte av passasjerene har faktisk vist frem passet sitt til dem.

Teknologien som brukes har lenge vært kjent i musikkindustrien, og har blant annet fått animasjonsbandet «Gorillaz» til å bli levende på scenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer