Dette skal gi flypassasjerene bedre service

Virgin Atlantic tester ut ha-på-teknologi for å gi passasjerene bedre service.

BRILLER FOR BEDRE SERVICE: Nå tester Virgin Atlantic ut om Google-briller blant sine ansatte kan gi bedre service for flyplassasjerene. Foto: SITA/VIRGIN ATLANTIC
BRILLER FOR BEDRE SERVICE: Nå tester Virgin Atlantic ut om Google-briller blant sine ansatte kan gi bedre service for flyplassasjerene. Foto: SITA/VIRGIN ATLANTIC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en tid og en bransje hvor mye dreier seg om å presse prisene, er service også et viktig aspekt ved flyreisen. Nå tester flyselskapet Virgin Atlantic om de kan gi passasjerene en bedre totalopplevelse og bedre service ved at de ansatte bruker såkalt ha-på-seg-teknologi.

I dette tilfellet er det snakk om å utstyre kabinpersonalet som håndterer de mestbetalende passasjerene med utstyr som Google Glasses (Google-briller) eller Sony SmartWatch 2.

Ved hjelp av denne teknologien skal de ansatte kunne være fullstendig oppdatert på alle de reisendes data og særskilte behov.

Les også: Snart kan du følge bagasjen fra mobilen, ved hjelp av RFID-teknologi

Testprosjekt

Prosjektet er et pilotprosjekt som vil foregå for reisende med Virgin Atlantics førsteklasse, Upper Class Wing, fra London Heathrow. Det er et samarbeidsprosjekt mellom Virgin Atlantic og SITA, som er spesialist innen lufttransport og IT-teknologi.

Det er den eksentriske milliardæren Richard Branson som er mannen bak Virgin Atlantic. Selskapet sier selv at de liker å riste litt opp i ting, og dette har de også bevist gjennom mange av sine stunts, inkludert stand-up fly, røde flyvertinner og ikke minst Virgin Galactic - Bransons selskap for romskipturisme som skal ta turistene ut i rommet.

Oversette språk

Når de reisende ankommer Heathrows terminal T3 i sin limousin, vil de bli møtt av ansatte fra flyselskapet som er iført enten Google-briller eller en Sony SmartWatch 2.

De ansatte vil da øyeblikkelig få informasjon om den reisende, og være oppdatert på informasjon om flyvningene passasjerene skal ut på, de kan gi informasjon om været på destinasjonen, om eventuelle evenementer på stedet - og de kan oversette til og fra ethvert språk.

Selskapet ser også for seg at dette på fremtiden vil kunne brukes til å gi kabinbesetningen informasjon om passasjerenes drikke-preferanser og eventuelle matallergier eller -intoleranser.

Foreløpig er det satt opp til en seks ukers testperiode. Etter testperiodens slutt vil man evaluere fordelene for passasjerene og de ansatte - før det eventuelt vil kunne rulles ut bredere i fremtiden.

Smartere flytjenester

Scanning av dokumenter på flyplassen, med Google-briller. Foto: SITA
Scanning av dokumenter på flyplassen, med Google-briller. Foto: SITA Vis mer


- Vårt pilotprosjekt sammen med SITA om ha-på-teknologi gjør oss til de første i bransjen til å teste hvordan Google glasses og annen ha-på-teknologi kan forbedre kundeopplevelsen, sier Dave Bulman, it-direktør i Virgin Atlantic, i en pressemelding.

Les også: I sikkerhetskontrollen ønsker de at du har blåtann på

SITA har gjort mye forskning på smartteknologi og hvordan dette kan benyttes i flybransjen. Noe av det de ser for seg er smartklokker som for eksempel kan benyttes som informasjonssenter for effektiv varsling om gate-endringer og forsinkelser.

Med vibrasjon på håndleddet er du ikke like utsatt for at varslingen kan forsvinne i ståket og bråket det gjerne er på flyplassen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer