Nye reiseråd fredag

Dette skjer hvis Sverige åpnes

De oppdaterte reiserådene som blir lagt fram fredag, gjelder fra midnatt mellom fredag og lørdag. Det er sannsynlig at det åpnes for reise til flere svenske regioner.

TIL SVERIGE? Dersom det åpnes for flere områder i Sverige når de oppdaterte reiserådene kommer på fredag, kan dete bety at grensehandel igjen blir mulig. Foto: Berit B. Njarga
TIL SVERIGE? Dersom det åpnes for flere områder i Sverige når de oppdaterte reiserådene kommer på fredag, kan dete bety at grensehandel igjen blir mulig. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 24. juli vil det komme nye reiseråd som viser hvilke land og hvilke regioner i Norden nordmenn kan reise til uten å måtte i ti-dagers karantene ved hjemkomst.

Land og regioner som markeres i grønt har en tilstrekkelig lav smittespredning til å være unntatt fra det generelle reiserådet mot å reise, mens land og regioner markert i rødt har en høyere smittespredning - og gir altså karantene til de som ikke er unntatt fra reglene om innreisekarantene.

Kan åpne for nye områder i Sverige

Tidligere denne uka kunne Dinside vise til økt smitte i Spania, som kan føre til at Spania blir satt i rødt.

Samtidig er det sannsynlig at det åpnes opp for flere områder i Sverige.

Som kjent er det meste av Sverige satt i rødt, og kun lenene Blekinge, Skåne og Kronoberg er unntatt fra de generelle reiserådene og er grønne på nåværende tidspunkt.

Värmland er en av regionene i Sverige der antall smittede i uke 28, siste tilgjengelige smittetall fra det svenske Folkhälsomyndigheten, var på 7 per 100.000 innbyggere. Regionen huser blant annet steder som Karlstad og Charlottenberg - sistnevnte er ett av de store stedene for grensehandel blant nordmenn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer