Statsbudsjettet 2023:

Dette skjer med «flyskatten»

Øker i tråd med den forventede prisveksten.

INGEN STOR ØKNING: Flyselskapene slipper å bekymre seg over noen stor økning i flyseteavgiften. Foto: Odd Roar Lange
INGEN STOR ØKNING: Flyselskapene slipper å bekymre seg over noen stor økning i flyseteavgiften. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert

Flyselskapene frykter en tøff vinter. Og Flyr har allerede bestemt seg for å sette fly på bakken og permittere ansatte.

Widerøe reduserer også vintertrafikken noe. Men med forslaget til statsbudsjett kommer i alle fall én god nyhet til flypassasjerer og flyselskap.

Endringen i flyseteavgiften, eller den såkalte flyskatten, blir bare som «lommerusk» å regne for de fleste reisende.

Økte kostnader

- De vedvarende høy drivstoffpris og gjeninnføringen av flypassasjeravgiften har økt kostnadene betydelig for flyselskapene. Men i motsetning til resten av Europa, gjør stor overkapasitet og tøff priskonkurranse på det norske innenlandsmarkedet det umulig å sende denne regningen videre til norske passasjerer, sier kommersiell direktør i Widerøe, Christian Skaug

Satsen for flyreiser innen Europa økes fra dagens 80 til 82 kroner, mens satsen for flyreiser utenfor Europa øker fra 214 til 220 kroner. Satsene økes med henholdsvis 2,5 prosent og 2,8 prosent. Dette er innenfor den forventede prisveksten neste år, som regjeringen anslår skal bli på 2,8 prosent, skriver nettsida Flysmart24.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.