Dette skjer med reiseforsikringen nå

Dekker ikke avbestilling til gule land.

HELLAS I FARE: Hellas er foreløpig gule i FHIs smittekart, men står i fare for å bli røde. 17. august er tallet for Hellas nå på har nå 22,5 smittede per 100.000 innbyggere de to siste ukene. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
HELLAS I FARE: Hellas er foreløpig gule i FHIs smittekart, men står i fare for å bli røde. 17. august er tallet for Hellas nå på har nå 22,5 smittede per 100.000 innbyggere de to siste ukene. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

12. august endret Regjeringen europakartet som viser hvilke land du kan reise til uten å måtte i karantene ved retur til Norge.

Land som har såpass lav smitte at det ikke medfører innreisekarantene ved retur, ble endret fra grønt til gult på kartet - og regjeringen understreker at de fraråder alle ikke-nødvendige reiser til alle land.

Samtidig ble det offisielle reiserådet som inntil da hadde en utløpsdato på 20. august, utvidet til 1. oktober:

«Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 1. oktober», skriver UD på sine nettsider.

Det er fremdeles unntak for landene som er gule på Folkehelseinstituttets smittekart.

Forsikringsselskapene har også lagt de grønne og røde landene til grunn, ved vurdering om hvorvidt reiseforsikringen gjelder.

Forsikringsselskapene har tidligere sagt at reiseforsikringen vil gjelde for grønne land og at den vil dekke avbestilling dersom landet var grønt ved bestilling av reisen.

Hvordan vil de nye rådene påvirke hva reiseforsikringen dekker?

Gule = grønne

Dinside har vært i kontakt med sju norske forsikringsselskap som selger reiseforsikringer til norske forbrukere, og alle sier det samme:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer