SAS-streiken:

Dette skjer nå

Så fort kan det gå før flyene er på vingene igjen.

MÅ VENTE: SAS-passasjerene må vente ett døgn før de fleste flyrutene er i gang etter streiken. For noen blir ventetida enda lengre. Foto: Odd Roar Lange
MÅ VENTE: SAS-passasjerene må vente ett døgn før de fleste flyrutene er i gang etter streiken. For noen blir ventetida enda lengre. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
✈️

SAS-STREIKEN:

 

Fakta og rettigheter

Les mer  

SAS-streiken varte over to uker. Men hva skjer nå som den er over?

Og hvor fort kan SAS-flyene være på vingene igjen for sommerens passasjerer?

Tusenvis av passasjerer venter på å komme seg til sitt reisemål. Og det gjenstår en stor jobb for SAS å få alt på plass etter streiken.

Det første døgnet

– Det er dessverre ikke bare å knipse med fingrene og så er alt klart for boarding på alle SAS-avganger. Det er en ganske komplisert logistikk som skal på plass, og det kan ta noen timer før alt er oppe og står som normalt, men erfaringsmessig så er det mye som skjer i løpet av første natta og første døgnet, sa Knut Morten Johansen, direktør for samfunns- og myndighetskontakt i SAS, til DinSide før helga.

– Etterdønninger kan det selvsagt være noen påfølgende dager, men i hovedsak så er man godt oppe og stå i løpet av det første døgnet. Det er erfaringen fra tidligere stans i trafikken, så som med askekrise, tidligere streiker, uvær og så videre.

Dette skal du gjøre

Dersom du har fått beskjed om at flyet du skal reise med er innstilt så vil det forbli innstilt. Disse kanselleringene blir ikke trukket tilbake.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer