Forskere ved Statens institutt for forbruksforkning (Sifo) har undersøkt hva og hvor nordmenn spiser når de er på farten.
Her er Norges beste veikroer
De har gjennomført en kvalitativ observasjons- og feltstudie gatelangs to av Norges europaveier, på utvalgte storsentre og kjøpesentre, samt trafikknutepunkter som buss- og togstasjoner. De har altså selv vært ute "i felten" og sett hva slags mat som tilbys i dagens hurtigmatmarked.
- Pølse mest populært, forteller Randi Lavik, en av de tre forskerne bak Sifo-rapporten, til DinSide.
Deretter kommer pizza på andreplass, hamburger på tredjeplass, pommes frites på fjerdeplass og søte bakevarer på femteplass. Dette er altså de mest solgte produktene innenfor fastfoodmarkedet, som er steder som veikro, bensinstasjon, fastfoodrestaurant, mm.
Les også: Fæle fakta om fastfood
Hva gjelder drikke, er det ifølge Sifos undersøkelse mest utbredt å drikke sukkerholdig brus eller saft til maten - fulgt av sukkerfri brus eller saft, samt springvann.
Vil ikke ha det ...
Men hva vi faktisk spiser, er ikke helt i tråd med hvordan vi sier at vi ønsker å spise. Ifølge Sifo-rapporten "Mat i farten", sier omtrent halvparten av de spurte at de har blitt mer negative til å spise hurtigmat som pølser, hamburger og lignende i løpet av de siste par årene. De fleste av de spurte ønsker seg mer frukt, grønnsaker og salat på hurtigmatmenyen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger