Dette stjeler folk på flyet

Bruker flybelte som buksebelte.

STJAL SETEBELTER: I en periode var det populært blant enkelte å bruke setebelte fra fly som belte til buksene. Foto: Per Ervland
STJAL SETEBELTER: I en periode var det populært blant enkelte å bruke setebelte fra fly som belte til buksene. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra tid til annen skjer det at ting blir ødelagt eller stjålet på offentlig transport. Flyet er intet unntak, selv om det kanskje ikke skjer i like stor grad.

– Noe av det litt mer alvorlige er tyveri av redningsvester, som ligger under setet, og tyveri av setebelter. En periode var det populært blant enkelte å bruke setebelte fra fly som belte til buksene, forteller Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS til DinSide.

Men ettersom SAS vet hvem som satt på det aktuelle setet, er det som regel lett å finne synderen. Mangelen oppdages som regel i forbindelse med påfølgende flygning.

Les også: OK med kniv i håndbagasjen

Dyre «buksebelter»

– Det har skjedd noen ganger at slike saker har fått etterspill, og hvor ungdommen har blitt stilt til ansvar. Et ektepar ble for noen år siden stående igjen på Las Palmas på grunn av at det viste seg at to setebelter var borte. Setene var dermed ubrukelige og flyet var fullt, så paret fikk hotell av SAS Braathens og plass på et nytt fly neste dag. Dette selvsagt på vår regning, sier Johansen.

Og hvordan gikk det egentlig med tyvene?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer