Dette stjeler vi fra hotellet

Du tenker kanskje ikke på deg selv som en tyv, men du har kanskje likevel for vane å ta med deg en liten suvenir fra hotellbesøket?

Dette stjeler vi fra hotellet
Publisert
Sist oppdatert

I en undersøkelse fra oktober utført av det amerikanske nettreisesamfunnet TripAdvisor innrømte 22 prosent at de hadde forsynt seg med alt fra badekåper til pyntegjenstander.

I USA utgjorde slike tyverier ifølge The American Hotell & Lodging Society et tap på rundt 100 millioner dollar i 2000 (et tall som imidlertid også inkluderer det hotellansatte nasker).

Det foreligger ingen norsk statistikk på dette området, men ifølge Bjørn Ketilsson, fagsjef i NHO Reiseliv, dreier det seg om flere millioner kroner i året også her til lands.

Stort problem- Hotellgjester som stjeler er et problem for hotellene, sier Ketilsson og forteller at det heller ikke er tilfeldig hvem som lar seg friste.

- Problemet er særlig stort i sommersesongen, da hotellene ofte har mange gjester som vanligvis ikke bor på hotell.

Dette må du ikke finne på å gjøre på et hotellrom...

Ketilsson forteller at askebegre tradisjonelt har vært en svært populær gjenstand å rappe med seg fra hotellbesøket, men siden innføringen av røykeloven har dette naturlig nok avtatt.

Det finnes imidlertid enkelte som ikke stopper ved håndkleet og sjampoflaska, og Ketilsson har flere eksempler på fantasifull nasking.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer