Dette tør du (kanskje) ikke

Ikke for deg med tandre knær og tendenser til høydeskrekk.

To bilder som enten lokker eller skremmer ... Foto: Youtube
To bilder som enten lokker eller skremmer ... Foto: Youtube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blir flata for tam? For deg som ikke frykter kan disse skibakkene virkelig gi deg den geleen du ikke trenger i knærne. Vi har plukket ut fire løyper med særs ekstraordinære utfordringer, av en lengre liste med skremmende anbefalinger fra magasinet Travel+Leisure, og en norsk bratting.

Brattkjøring krever sin mann og kvinne

Mange av de bratteste preparerte løypene er både isete og fulle av kuler. For å kjøre de bratteste bakkene bør du ha teknikken inne, og for mange kan det være en riktig manndomsprøve å takle verstingene.

- Har du ikke riktig teknikk, er det fort å tryne, sier Andreas Rødven, daglig leder i Alpinanleggenes Landsforening, til DinSide.

Merk: Det er stor forskjell på tråkkede heng, og andre løyper som er tilgjengelige under visse forhold, men som ikke blir preparert. Sistnevnte utgjorte størstedelen av anbefalingene på listen fra Travel+Leisure, mens vi i vårt utvalg kun har med to av disse.

Les også: Skiferiene du kan drømme om

Brattest i Norge

Sorte løyper har ethvert skianlegg med respekt for seg selv. Og kravet til sortmerking er at hellingen i løypa er i snitt 24 grader, men at brattere partier kan forekomme. Den lengste sorte løypa i Norge finner du i Kvitfjell. Landets eneste internasjonale utforløype for menn har en høydeforskjell på over 800 meter, og er kun for deg som tør ...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer