Dette var langt fra et paradis...

Ikke alle tropeparadiser har like ren samvittighet.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide Reise presenterer hver uke et bilde som vekker reiselysten.

Bildet vil være aktuelt for årstiden, vise en spesiell reiseopplevelse, gi en historie, eller simpelthen vekke gode reisevibber. Har du et bilde du gjerne vil vise frem? Send det og en beskrivelse av hvor og når det er tatt til reise@dinside.no.

Ukens bilde:

Ukens bilde er tatt i Brasil, nærmere bestemt Porto de Galinhas som ligger en time sør for storbyen Recife.

Det litt kuriøse navnet, som betyr kyllinghavnen på norsk, stammer fra slavetiden. Slaver fra Afrika jobbet på sukkerplantasjene i området helt til det ble ulovlig i 1888. Smuglingen av illegale slaver fortsatte likevel. De ble smuglet blant kylling som kom fra Angola. Når en ny last med slaver ankom, gikk det på folkemunne at det var kyllinger i havnen - derav kyllinghavnen.

Dette var langt fra et paradis...

Artikkelen fortsetter under bildet.

Trass i historien, har byen den mest kjente stranden i området Pernambuco. Den lille havnen sitter plassert midt i en delikat bukt rammet inn av palmer, mangrover og cashew-trær. En liten spasertur langs stranden, i sørenden av bukten, finner du det lille stedet Maracaipé.

Verdens bikininasjon blir tjukke...

Maracaipé er et eldorado for surfere og kite-surfere. Her går det brasilianske mesterskapet i kiting av stabelen hvert år. Er ikke ekstremsport noe for deg, så er det mange som gjør sport av å slappe av i de naturlige stenbadene rett på utsiden av Porto de Galinhas. Der treffer du også på fisken du ser på bildet. En dag med god vind gir deg også muligheten til en seiltur med lokale skippere.

Se bilder fra karneval i Brasil...

Hit reiser du som trives på et lite intimt sted, og har en forkjærlighet for vannsport. Det er også en fin destinasjon for familien som vil ha det meste i gangavstand. Men ikke glem den grufulle historien som er gjemt i kulissene av det utrolige flotte tropeparadiset.

Ofre en tanke på hva de mange føttene som vasset gjennom denne lagunen hadde i vente for over 100 år siden...

Porto de Galinhas er et lite paradis, men for det gjemte brasilianske strandparadiset over alle, må du reise hit...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer