Dette var langt fra et paradis...

Ikke alle tropeparadiser har like ren samvittighet.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide Reise presenterer hver uke et bilde som vekker reiselysten.

Bildet vil være aktuelt for årstiden, vise en spesiell reiseopplevelse, gi en historie, eller simpelthen vekke gode reisevibber. Har du et bilde du gjerne vil vise frem? Send det og en beskrivelse av hvor og når det er tatt til reise@dinside.no.

Ukens bilde:

Ukens bilde er tatt i Brasil, nærmere bestemt Porto de Galinhas som ligger en time sør for storbyen Recife.

Det litt kuriøse navnet, som betyr kyllinghavnen på norsk, stammer fra slavetiden. Slaver fra Afrika jobbet på sukkerplantasjene i området helt til det ble ulovlig i 1888. Smuglingen av illegale slaver fortsatte likevel. De ble smuglet blant kylling som kom fra Angola. Når en ny last med slaver ankom, gikk det på folkemunne at det var kyllinger i havnen - derav kyllinghavnen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Trass i historien, har byen den mest kjente stranden i området Pernambuco. Den lille havnen sitter plassert midt i en delikat bukt rammet inn av palmer, mangrover og cashew-trær. En liten spasertur langs stranden, i sørenden av bukten, finner du det lille stedet Maracaipé.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.