Kollektivreiser

Dette vet billett­kontrolløren om deg

Vi har spurt et knippe kollektivselskap hvor lenge de lagrer personopplysningene om reisende, både med og uten gyldig billett.

KOLLEKTIVKRANGEL: På vei til jobb ble Tarik Evans holdt i et fast grep av en kontrollør da han gikk av bussen i Københavngata i Oslo sentrum. I saken under kan du, blant annet, lese om hvor lenge Ruter lagrer opplysninger om deg. Video/reporter: Øystein Sæthre Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste vet at det kreves gyldig billett for å reise med kollektivtransport i Norge, men det er ikke alle som følger denne regelen.

De risikerer gebyr dersom de blir tatt i billettkontroll - men du kan også få en saftig gebyrsmell om du har en reisehistorikk med ugyldige billetter.

Lagres opptil tre år

Flytoget forteller at deres reisende får valget mellom at reisekvitteringene lagres i enten 104 eller 700 dager, og viser til sin personvernerklæring:

  • Ved opprettelse av profil aksepterer du at dine personlige data knyttes mot lagret informasjon om reisekvitteringer for de siste 700 dager. Dette gir deg mulighet til å hente ut kvitteringer fra tidligere reiser.
  • Etter å ha opprettet profil kan du redusere lagringstiden for dine reisekvitteringer på «Min side» til 104 dager.

Kollektivselskapet Ruter opplyser Dinside om at de lagrer reise- og salgsopplysninger i inntil 365 dager, og begrunner det med kundens rett til å klage på gebyr innen ett år til Transportklagenemda.

I Vy sin personvernerklæring står det at kjøps- og reisehistorikk normalt slettes etter 410 dager, og at lagring i denne perioden er nødvendig for å kunne ivareta deres interesser ved en eventuell klagesak. Dersom du ikke bruker Vy-profilen din på tre år, vil profilen automatisk slettes - i tillegg til at kjøps- og reisehistorikk vanligvis slettes etter tre år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.