Dette vil du angre på i sommer

Halvparten av nordmenn reiser utenlands i sommer. Her gjør vi mye dumt.

ALKOHOL OG SEX: 22 prosent innrømmer å ha hatt ubeskyttet sex i utlandet.  Foto: Colourbox
ALKOHOL OG SEX: 22 prosent innrømmer å ha hatt ubeskyttet sex i utlandet. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nesten halvparten av alle nordmenn drar til utlandet i løpet av sommerferien. Men kanskje det er tryggere å holde seg hjemme og skeie ut med en bolle reker til lunsj? For mange av oss angrer nemlig på ting vi gjør i utlandet, viser en ny reiseundersøkelsen som Europeiske Reiseforsikring står bak.

Heldigvis klarer de fleste å nyte alkohol på utenlandsturen uten å tråkke i salaten, men 15 prosent innrømmer at de har gjort noe de angrer på.

To av ti sier at de har hatt ubeskyttet sex, mens en av ti angrer fordi de har vært utro. Og det er de unge som angrer mest.

Dette angrer vi på:

Brukt for mye penger: 41 prosentHatt ubeskyttet sex: 22 prosentHavnet i bråk: 14 prosentVært utro: 10 prosentKjørt med promille: 9 prosentHærverk: 1 prosentAnnet: 53 prosentI tvil/Vet ikke: 10 prosent

(Spørsmålet er stilt til de 15 prosentene som svarer at de angrer på ting de har gjort i alkoholpåvirket tilstand i utlandet)

>>>Hver fjerde har hatt sex på stranden

Alkohol og gruppepress øker faren

– Når vi er i utlandet drikker vi som regel mer. Og alkoholen reduserer som kjent hemningene våre, sier Schack Lystrup, psykiatrisk kontaktlege i Europeiske Reiseforsikring, i en pressemelding fra det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer