DFDS er best

DFDS er kåret til Europas beste fergeoperatør på langdistanse.

DANSKEBÅTEN: Velkommen inn i standardlugar på DFDS' Købenferge. DFDS Seaways er kåret til Europas beste fergerederi på langdistanse. Foto: Per Ervland
DANSKEBÅTEN: Velkommen inn i standardlugar på DFDS' Købenferge. DFDS Seaways er kåret til Europas beste fergerederi på langdistanse. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I konkurranse med flere andre fergeselskaper, blant annet velkjente Color Line og Stena Line, har DFDS Seaways vunnet prisen som Europas beste fergeoperatør på langdistanse i 2010.

Prisen er en del av World Travel Awards, hvor reisebransjen hedrer de beste innen ulike kategorier. Dette er fjerde år på rad at DFDS stikker av med prisen for beste europeiske fergeoperatør.

Leserfavoritten går til Kiel

I forbindelse med en serie artikler tidligere i vår, hvor vi sjekket standarden på lugarene ombord fergene som seiler fra Oslo til Kontinentet, spurte vi DinSides lesere hva som er deres førstevalg. 74 prosent mente Kiel-båten var best (Color Line), 22 prosent mente Køben-båten var best (DFDS) og 5 prosent mente Fredrikshavn-båten var best (Stena Line).

Du kan selv lese artiklene og se alle bildene fra de ulike båtene her:

Stena Saga - Stena Lines danmarkslinje
Color Magic - Color Lines kielferge
Crown of Scandinavia - DFDS' københavnbåt

- Stolt

DFDS er kåret til Europas ledende fergeoperatør på langdistanse i konkurranse med disse selskapene:

  Accione Trasmediterranea
  Brittany Ferries
  Color Line
  Minoan Lines
  Stena Line
  Tallink Silja Line

I Norge er DFDS Seaways i første omgang kjent som Københavnbåten, men DFDS seaways seiler også på flere andre strekninger i Europa. De har ruter over store deler av Nord-Europa , til og fra Irland, Nord-Irland, Skottland, England, Frankrike, Belgia, Holland, Tyskland, Danmark, Norge, Sverige og Litauen.

- Dette er den tredje premien vi tar i år. Vi ble kåret til Norges beste callsenter tidligere i år, så ble Pearl of Scandinavia kåret til Danmarks nest beste arbeidsplass, og nå denne. Det er klart at vi er en stolt organisasjon om dagen, et stolt selskap, sier Vivian Sivertsen, daglig leder i DFDS Seaways i Norge, til DinSide.

De flotteste lugarene

Ifølge en avstemming på DinSide, er det kielbåten som har de flotteste luksuslugarene. Hele 90 prosent av de som har stemt, synes Color Magic har de flotteste luksuslugarene. 7 prosent stemmer på Crown of Scandinavias luksuslugarer (DFDS), og 3 prosent stemmer på Stena Sagas beste lugarer (Stena Line).

Men når leserne blir stilt opp mot valget hvilken båt de ville reist på minicruise i luksuslugar med, dersom de måtte betale gildet selv, er bildet noe annerledes: Fremdeles er det kielbåten som er favoritten, men ikke med like stor margin. 54 prosent ville reist med Kielbåten, 28 prosent ville reist med Købenbåten og 14 prosent ville reist med Fredrikshavnbåten.

Verdens beste

DFDS Seaways er også nominert til prisen for verdens beste fergeoperatør på langdistanse, men hvordan det går i konkurranse med enda flere fergeselskaper vet vi ikke før verdensvinnerne kåres i London 7. november. Selv om DFDS har historie for å gjøre rent bord i Europakåringen de siste årene, er det ikke det samme i verdens beste-kåringen. De siste sju årene har P&O Ferries vunnet to ganger, Brittany Ferries har vunnet én gang og Stena Line har vunnet hele fire ganger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer