Disneyduell - Paris eller California

Disneyland på amerikansk eller fransk? Hva bør du velge?

Lyst til å treffe Mikke og Minni?  Foto: Paul Hiffmeyer/Disneyland
Lyst til å treffe Mikke og Minni? Foto: Paul Hiffmeyer/Disneyland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drømmer du eller ungene om å utforske eventyrene i Disneyland? Men hvilket Disneyland bør du velge? Blir det billigst å velge det nærmeste, som er Disneyland Paris, eller kommer familien billigere ut dersom dere tar en litt lengre flyreise når dere først er i lufta, og retter nesa mot California, USA, i stedet? Og hvor får du mest opplevelser for pengene?

Vi har sjekket hva du får, og til hvilken pris.

Amerikanerne for feite for Disneyland

Uansett om du velger å reise til Frankrike eller California, så lønner det seg å være forberedt og kjøpe billettene via internett i forkant. Ikke bare slipper du å stå i billettkø når du kommer til parken, men du kan nyte godt av internettrabatter på entréavgiftene.

Usikker på når det er skolefri og muligheter for å reise? Sjekk skoleferiene i ditt fylke i DinSides ferieoversikt.

Vi har sjekket hva det koster en familie på fire, bestående av to voksne og to barn på 10 og 13 år, å kose seg med eventyr og annen moro, i forbindelse med romjula (mandag 28. desember 2009 til lørdag 2. januar 2010) og i forbindelse med vinterferien (mandag 22. februar 2010 til lørdag 27. februar 2010).

Verdens mest populære fornøyelsesparker

Billigst inngang og størst utvalg i USA

Merk deg at definisjonen "barn" er ulik i USA og Frankrike; mens den rimeligste billetten i Disneyland Paris gjelder for alle fra 3 tom. 11 år, gjelder den billigste barnebilletten kun for barn fra 3 tom. 9 år. 10- og 11-åringen slipper dermed unna med billigste billett i Paris, men må ut med voksenpris i California.

Dersom vi ser på dette i kroner og øre, betyr det at en familie på fire, bestående av to voksne og to barn på hhv. 10 og 13 år, må betale for fire voksenbilletter i California, mens de slipper med tre voksenbilletter og en barnebillett i Paris. I entréavgifter betyr dette at tredagerspass med adgang til begge parkene (både i Paris og California) koster totalt 4572 norske kroner i Paris, og 4271 kroner i California.

Inngangsavgiftene er altså lavere i USA, i tillegg til at attraksjonene og showene er flere i den amerikanske parken sammenliknet med den franske.

Billigste bosted

Når det gjelder priseksemplene på bosted, er disse valgt ut i fra hva som tilbys fra Disneys nettsider. Vi har med ett Disneyhotell (deres billigste) og ett annet hotellalternativ beliggende i nærheten av parken. Vi oppgir pakkepriser, hvor bosted og entréavgifter til parkene er inkludert.

Den billigste hotellpakken i romjula, får vi ved Disneyland i California, hvor hele familien kan bo i fem netter og kose seg i begge Disneyparkene i tre dager, for 9636 kroner. Den billigste hotellpakken ved Disneyland Paris på samme tidspunkt, koster 13.601 kroner.

Billigste hotellpakke i vinterferien får du imidlertid i Paris, hvor fem netter og seks dager i Disneyland koster 8350 kroner for hele familien. I Disneyland California koster det minst 11.013 kroner.

Du kan se flere detaljer nedenfor.

Prisvinner: Paris

Vudrerer du å reise til Disneyland Paris, bør du reise i vinterferien fremfor juleferien. Minstepris for bosted, entré til disneyparkene og med fly inkludert, er 18.784 kroner i juleferien - mot at du slipper unna med 13.374 kroner for hele familien i vinterferien, og da får du attpåtil bo på et av Disneyhotellene rett ved parken.

Ønsker du deg til Disneyland i California, er det også gjennomsnittlig rimeligere å reise i vinterferien fremfor juleferien - men den største besparelsen her gjør du dersom du tar retur på søndag i stedet for lørdag, da kan du spare drøye 12.000 kroner. Minsteprisen er på rundt 30.000 kroner for både transport, entréavgifter og bostedsutgifter, om du velger å reise i vinterferien eller juleferien.

Hvor eventyr blir virkelighet ... alle små prinsessers drøm. Foto: aul Hiffmeyer/Disneyland
Hvor eventyr blir virkelighet ... alle små prinsessers drøm. Foto: aul Hiffmeyer/Disneyland Vis mer


Attraksjonsvinner: California

Mens Paris vinner på pris, er det nok i California du får mest for (inngangs)pengene. I norske kroner betaler vår familie mindre i inngangspenger i California, enn i Paris - samtidig som utvalge i attraksjoner, show og restauranter er større i den amerikanske parken i forhold til den franske. I California kan du utforske 90 attraksjoner i Disneyland Park og Disney's Californian Adventure Park, mens du i Paris har 51 attraksjoner å velge mellom totalt. I California er det til sammen 14 show i de to opplevelsesparkene, mens det i Paris kun er halvparten.

Disneyland Paris

Disneyland Paris består av Disneyland Park, Walt Disney Studios Park, Disney Village med underholning, butikker og spisesteder, område med disneyhoteller (7 stk), og en 27-hulls golfbane kalt Golf Disneyland.

Guide til Disneyland Paris

Dette inneholder parken:
Disneyland Park: 5 eventyrland, 3 show, en parade, 30 spisesteder.

Walt Disney Studios Park: 4 scener, 4 show, 8 spisesteder.

Tilsammen er det 51 attraksjoner i Disneyland Park og Walt Disney Studios Park.

Disney Village: Underholdningsdistrikt med shopping, bespisning, dansing, kino og live-underholdning. 4 barer, 10 restauranter, 2 underholdningsscener mm.

Entréavgifter:
Dagsbillett som gir adgang til én av parkene (enten Walt Disney Studios Park eller Disneyland Park) koster 43 euro for barn fra 3 tom. 11 år, og 51 euro for voksne (alle over 11 år).
2-dagersbillett med adgang til begge parkene i to dager, koster 95 euro for barn 3-11 år) og 112 euro for alle over 11 år.
3-dagersbillett med adgang til begge parkene, koster 118 euro for barn (3-11 år) og 139 euro for voksne (12 +).

(Prisene er gyldige inntil 9. november 2009, vi tar forbehold om prisjusteringer).

Din mening

Hvor vil du helst, om pengene ikke spilte noen rolle? (Avsluttet)
Disneyland California(76%)
Disneyland Paris(15%)
Ingen av delene(9%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

OPPHOLD OG INNGANG
Juleferien:

Disney's Hotel Cheyenne: 5 netter (28. des-2. jan) for hele familien på standard rom, inkludert 6-dagers inngang til begge parkene inkludert i pakken: 1899 euro - eller 16.347 norske kroner med dagens kurs.

Kyriad Hotel: 5 netter (28. des-2. jan) for hele familien på standard rom, inkludert 6-dagers inngang til begge parkene inkludert i pakken: 1579,98 euro - eller 13.601 norske kroner med dagens kurs.

Vinterferien:
Disney's Hotel Santa Fe: 5 netter (22. - 27. feb) for hele familien på standard rom, inkludert 6-dagers entrébillett med adgang til begge parkene: 969,99 euro - eller 8350 norske kroner med dagens kurs.

Hotel l'Elysee Val d'Europe: 5 netter (22. - 27. feb) for hele familien på standard rom, inkludert 6-dagers entrébillett med adgang til begge parkene: 1015,98 euro - eller 8746 norske kroner med dagens kurs.

DETTE KOSTER REISEN
Juleferien:
Avreise Oslo (alle flyplasser) mandag 28. desember - retur fra Paris (alle flyplasser) lørdag 2. januar.
Ryanair, fra Torp til Beauvais-Tillé: 5183 kroner tur/retur for hele familien (direktefly).
Norwegian (Travellink), fra Gardermoen til Paris-Orly: 5962 kroner tur/retur for hele familien (direktefly).

Her er det ingenting å spare på å endre hjemreisedag.

Vinterferien:
Avreise Oslo (alle flyplasser) mandag 22. februar - retur fra Paris (alle flyplasser) lørdag 27. februar.
Norwegian (Travellink), fra Gardermoen til Paris-Orly: 5024 kroner tur/retur for hele familen (direktefly).
SAS (Travellink), fra Gardermoen til Paris - Charles-de-Gaulle : 5526 kroner tur/retur for hele familien (direktefly).

Du kan spare penger dersom du reiser hjem søndag 28. februar i stedet for lørdag:
Ryanair, gra Torp til Beauvais-Tillé: 3347 kroner tur/retur for hele familien.

(Prisene er hentet inn ved hjelp av søketjenesten Orbville).

TOTALPRIS FAMILIE PÅ FIRE
Juleferien:
Billigste hotellpakke+billigste flyreise: 13.601 kroner + 5183 kroner = 18.784 kroner
Billigste Disneyhotell+billigste flypakke: 16.347 kroner + 5183 kroner = 21.530 kroner

Vinterferien:
Billigste hotellpakke (Disneyhotell)+billigste flypakke: 8350 kroner + 5024 kroner = 13.374 kroner.

Ved retur en dag senere, kan du spare 1677 kroner i tranportutgifter, men må da påberegne utgifter til en natt ekstra på hotell.

Disneyland Resort, Anaheim, California

Disneyland Resort består av Disneyland Park, Disney's California Adventure Park, Downtown Disney District, samt tre hoteller på området: Disneyland hotel, Disney's Grand Californian hotel og Paradise Pier hotel.

Dette inneholder parken:
Disneyland Park, "det lykkeligste stedet i verden": 59 attraksjoner, 29 spisesteder, ni show, shopping.
Disney's California Adventure park, moro og spenning: 31 attraksjoner, 23 spisesteder, 5 show, butikker.
Downtown Disney district, tilbyr bespisning, underholdning og shopping: 15 spisesteder, 3 underholdningsscener, et 20-talls butikker.

Entréavgifter:
Dagsbillett til kun én av parkene (enten Disneyland Park eller Disney's California Adventure park) koster 62 dollar for de mellom 3 og 9 år, og 72 dollar for de fra 10 år og eldre.
Dagsbillett som gir adgang til begge parkene, koster 87 dollar for de mellom 3 og 9 år, og 97 dollar for de som er 10 år eller eldre.
3-dagersbillett for begge parkene koster 154 dollar for de fra 3 til 9 år, og 184 dollar for de fra 10 år og oppover.
6-dagersbillett til begge parkene koster 184 dollar (3-9 år) eller 214 dollar (10 år og oppover).

Du kan også kjøpe ande billetter, og 4- og 5-dagerspass.

OPPHOLD OG INNGANG
Juleferien:
Disney's Paradise Pier Hotel: 5 netter (28. des-2. jan) for hele familien på standard rom, inkludert 3-dagers entrébillett med adgang til begge parkene: 2584 dollar - eller 15.081 kroner med dagens kurs.

Embassy Suites Anaheim South ("nabohotell"): 5 netter (28. des-2. jan) for hele familien på suite, inkludert 3-dagers entrébillett med adgang til begge parkene: 1651 dollar - eller 9636 norske kroner med dagens kurs.

Vinterferien:
Disney's Paradise Pier Hotel: 5 netter (22. - 27. feb) for hele familien på standard rom, inkludert 3-dagers entrébillett med adgang til begge parkene: 2139,08 dollar - eller 12.484 norske kroner med dagens kurs.

Sheraton Anaheim Hotel: 5 netter (22. - 27. feb) for hele familien på standard rom, inkludert 3-dagers entrébillett med adgang til begge parkene: 1887,04 dollar - tilsvarende 11.013 norske kroner med dagens kurs.

DETTE KOSTER REISEN
Juleferien:
Avreise Oslo (alle flyplasser) mandag 28. desember - retur fra Los Angeles (alle flyplasser) lørdag 2. januar.
Usair (Travellink), fra Gardermoen til Los Angeles International Airport: 34.022 kroner tur/retur for hele familien (1 stopp).
Lufthansa (Supersaver), fra Gardermoen til Los Angeles International Airport: 35.458 kroner tur/retur for hele familien (1 stopp).

Dersom du heller reiser hjem søndag 3. januar i stedet for lørdag 2. januar, kan du spare over 12.000 kroner:
Air France (Supersaver), fra Oslo til Los Angeles International Airport: 21.566 kroner tur/retur for hele familien (1 stopp).
Northwest Airlines (TravelPartner), fra Oslo til Los Angeles International Airport: 21.567 kroner tur/retur for hele familien.

Vinterferien:
Avreise Oslo (alle flyplasser) mandag 22. februar - retur fra Los Angeles (alle flyplasser) lørdag 27. februar.
Continental Airlines (Travellink), fra Gardermoen til Los Angeles International Airport: 30.491 kroner tur/retur for hele familien (1 stopp).
Lufthansa (Travellink), fra Gardermoen til Los Angeles International Airport: 31.179 kroner tur/retur for hele familien (1 stopp).

Dersom du heller reiser hjem søndag 28. fabruar i stedet for lørdag 27. februar, kan du spare over 10.000 kroner:
Swiss Airlines (Travellink), fra Gardermoen til Los Angeles International Airport: 20.174 kroner tur/retur for hele familien.
United Airlines (Supersaver), fra Gardermoen til Los Angeles International Airport: 20.509 kroner tur/retur for hele familien.

(Prisene er hentet inn ved hjelp av søketjenesten Orbville).

TOTALPRIS FAMILIE PÅ FIRE
Juleferien:
Billigste hotellpakke+billigste flyreise: 9636 kroner + 34.022 kroner = 43.658 kroner
Billigste Disneyhotell+billigste flypakke: 15.081 kroner + 34.022 kroner = 49.103 kroner

Ved retur en dag senere, kan du spare 12.456 kroner, og slipper altså unna med en totalpris på 31.202 kroner - minus utgifter til en ekstra overnatting.

Vinterferien:
Billigste hotellpakke + billigste flyreise: 11.013 kroner + 30.491 kroner = 41.504 kroner
Billigste Disneyhotell + billigste flypakke: 12.484 kroner + 30.491 kroner = 42.975 kroner

Ved retur en dag senere, kan du spare 10.317 kroner i transportutgifter, og slipper altså unna med en totalpris på 31.187 kroner - minus utgifter til en ekstra overnatting.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer