Disneyland feirer 50 år

FARGERIK JUBILANT: Disneyland i California fyller 50 år. Feiringen starter 5. mai, og skal vare 18 måneder til ende.

Publisert
Sist oppdatert

Disneyland åpnet 17. juli 1955, med 18 hovedattraksjoner, halvannen times direktesending på ABC TV, og milelange bilkøer. Etter kun syv ukers drift kunne parken ønske sin gjest nummer 1 million velkommen, og i løpet av det første året hadde 3,8 millioner vært innom parken.

Den var en suksess allerede fra start, og den amerikanske familieparken har vokst anseelig siden. I dag huser området på nær 344.000 kvadratmeter rundt 60 attraksjoner. Parkeringsplassen utenfor eventyrlandet har plass til 10.250 biler.

Fra 87 til 18.000 rom

Etableringen av familieparken har hatt sin effekt ikke bare på parken isolert, men også på området rundt. Disneyland ligger i byen Anaheim, California, 27 miles sørøst for Los Angeles. Da Disneyland åpnet i 1955, hadde Anaheim fem hoteller og to moteller, som til sammen kunne tilby 87 rom. Det var 34 restauranter i byen.

I dag er bildet mildt sagt noe annerledes: Det er rundt 150 hoteller og moteller i byen, som til sammen har 18.000 rom og vel over 450 restauranter.

Siden åpningen i 1955 har Disneyland hatt mer enn 450 millioner gjester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer