Coronatest

Disse bør teste seg ved ankomst til Norge

Fem norske flyplasser har nå egne testsentre slik at passasjerer kan velge å teste seg ved ankomst til Norge.

CORONATEST? Ved flere flyplasser kan man nå ta frivillig coronatest ved ankomst til Norge. Her fra åpningen på Oslo lufhavn, hvor student Thomas Solem (20) tester seg etter ferie i Tsjekkia. Foto: NTB Scanpix
CORONATEST? Ved flere flyplasser kan man nå ta frivillig coronatest ved ankomst til Norge. Her fra åpningen på Oslo lufhavn, hvor student Thomas Solem (20) tester seg etter ferie i Tsjekkia. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av den siste tiden er det opprettet egne testsentre for coronatesting på fem av landets flyplasser: Oslo lufthavn, Bergen lufthavn, Trondheim lufthavn, Bodø lufthavn og nå sist på Sola lufthavn, for passasjerer som ankommer Norge fra utlandet, i tillegg til på Torp Sandefjord lufthavn.

- Det er helsemyndighetene som er ansvarlige for testsentrene og har sørget for etablering av disse, mens Avinor tilrettelegger ved å stille med lokaler og nødvendig infrastruktur, forteller senior kommunikasjonsrådgiver Line Haugland i Avinor til Dinside.

Helsedirektoratet oppfordrer spesielt enkelte passasjerer om å benytte seg av testsentrene på flyplassene.

Tilbud ved ankomst til Norge

Ifølge Avinors nettsider kan de som ønsker å teste seg følge skilting ved ankomst på de aktuelle flyplassene. På Oslo lufthavn er testsenteret åpent hele døgnet, mens åpningstidene på de andre lufthavnene vil variere med trafikken, ifølge Avinor.

Foreløpig er det usikkert om det vil dukke opp flere slike testsenter på andre flyplasser.

Haugland i Avinor sier at det vurderes fortløpende, i samarbeid med kommunehelsetjenesten, om tilbudet også skal innføre på andre lufthavner med internasjonal trafikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer