Cruiseferie

Disse cruisereglene må du kunne

Fra 30. mai forsvinner nødpass som ferie-ID.

ULIKE REGLER FOR TURISTER: Norske Ving merker stor interesse for cruiseferie. De reisende har veldig mange lokale regler å sjekke. Her rederiet Royal Caribbean-skipet «Freedom of the Seas» i Miami tidligere i mai i år. Foto: Joe Raedle, Getty Images/AFP/NTB.
ULIKE REGLER FOR TURISTER: Norske Ving merker stor interesse for cruiseferie. De reisende har veldig mange lokale regler å sjekke. Her rederiet Royal Caribbean-skipet «Freedom of the Seas» i Miami tidligere i mai i år. Foto: Joe Raedle, Getty Images/AFP/NTB. Vis mer
Publisert

- Høy etterspørsel, noe lavere enn i det forrige normalåret 2019, men likevel fantastisk i forhold til de to siste årene.

Slik oppsummerer sjefen i landets største reiseoperatør Ving, Marie-Anne Zachrisson, utsikten for reisesommeren når mai er i ferd med å gå over i juni.

Og nettopp overgangen til juni og enda lengre ventetid på nye pass, er temaet som dominerer i hva feriekundene «lurer» på.

Så seint som 18. mai varslet Politidirektoratet at ventetiden øker fra sju til ti uker «innen juli».

Fra mandag 30. mai er det slutt på nødpass til rene fereiereiser, opplyser Politidirektoratet fredag. Nødpass blir innskrenket til nødsituasjoner, bokstavlig talt.

D-dagen: 28. april

Eneste unntak er for de som allerede har vært til time hos politiets passkontor, og som har bestilt utenlandsreise innen 28. april.

For noen dager siden var den gjennomsnittlige ventetiden på nytt pass 34 virkedager (sju uker) og for nasjonalt ID-kort 19 virkedager (fire uker).

Det er ventetiden ETTER at du har vært i godkjenningstime hos politiets passkontor. Og der er det ikke ledige timer før etter sommerferien i flere politidistrikter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer