Disse er verst til å miste bagasje

Noen flyselskaper surrer mer enn andre.

Publisert
Sist oppdatert

Hvert halvår avslører den europeiske flyselskapsorganisasjonen Association of European Airlines, AEA, hvilke av de 26 flyselskapene som deltok i undersøkelsen som er verst til å rote med bagasjen til passasjerene.

Denne gangen kom spanske Iberia aller verst ut, mens franske Air France ikke var stort bedre.

Mens hver 52. Iberia-passasjer risikerer at bagasjen ikke kommer på bagasjebåndet ved ankomstflyplassen, er tallet for Air France-passasjerer hver 53. Fra november til mars mistet Air France 380.289 kolli.

I den andre enden av skalaen finner vi Turkish Airlines, som bare mister 4,5 av 1.000 innsjekkede kolli.

SAS ligger forøvrig på en 12. plass, med en koffert per 110. passasjer. Hverken Norwegian eller Ryanair er med i undersøkelsen.

Les også: Her er alle ekstrakostnadene

Rotet bort, ikke fortapt

Merk deg dog at mistet bagasje i disse tilfellene ikke betyr at passasjeren aldri får se kofferten sin igjen. 85 prosent av de nesten 1,6 millioner kofferter de 26 flyselskapene til sammen klarte å surre bort mellom november og mars, kom til rette innen 48 timer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer