Disse flyreglene kom etter 11. september 2001

Her ser du endringene.

Etter 11. september-terroren ble det innført 100 prosent utført sikkerhetskontroll av alle reisende på alle europeiske flyplasser. Foto: COLOURBOX.COM
Etter 11. september-terroren ble det innført 100 prosent utført sikkerhetskontroll av alle reisende på alle europeiske flyplasser. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Terrorangrepene i New York 11. september 2001 sjokkerte en hel verden. I dag er det 10 år siden, og mye har endret seg siden den gang, spesielt i flybransjen. Plutselig ble det litt mer forvirrende for passasjerer å fly enn tidligere.

Husker du hvordan det var før, og hva som kom til av regler i årene som fulgte etter 11. september 2001? Her er de mest sentrale tiltakene som kom som følge av terrorangrepene:

– Det mest synlige tiltaket var at vi fikk 100 prosent sikkerhetskontroll av alle reisende på alle europeiske flyplasser. I forbindelse med dette ble det innført en felles europeisk standard for gjennomførelsen. Det ble stilt krav til opplæring av sikkerhetspersonell som skulle gjennomføre sikkerhetskontroll og det ble stilt krav til teknisk utstyr, sier Marit Kvarum, seniorrådgiver i Luftfartstilsynet, til DinSide.

I kjølvannet av dette utdanner EU-kommisjonen sine egne inspektører, som gjennomfører inspeksjoner på europeiske lufthavner for å sikre felles gjennomføring av regelverket, ifølge Kvarum.

Les også: Ny regel fra 15. mars 2011: Flypassasjerer må bevise at de skal reise

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer