Disse flyselskapene mister bagasjen din

Her er listen som viser hvilke flyselskaper som roter mest med bagasjen.

Publisert
Sist oppdatert

26 europeiske flyselskaper har rapportert hvor mye bagasje de mister, og det gir deg listen over selskapene der det gjelder å være forsiktig med hva du sjekker inn.

 • Noen mister, andre kutter. Lavprisselskapene vil helst ikke frakte innsjekket bagasje.
 • Se hvor mye du kan ta med om bord.
 • Store verstinger

  Statistikken fra Association of European Airlines baserer seg på selskapenes egenrapporterte tall, og de rangeres etter hvor mange kolli de mister per 1.000 passasjerer. Merk at omkring 85 prosent av den savnede bagasjen fra denne statistikken blir sporet og levert tilbake til eieren i løpet av to døgn. Mistet bagasje betyr altså i veldig få tilfeller mistet for godt.

  Noen av de store selskapene er også blant de verste, og det har nok en sammenheng med at passasjerer her reiser over lengre avstander og benytter seg av flybytter. Da er også sjansen større for at kofferten kommer på avveier.

  Den absolutte verstingen med god margin er Austrian. Deretter følger Lufthansa og British Airways. Av 26 selskaper er SAS inne på 15. plass, altså omlag midt på treet.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.