Disse flyselskapene passer du deg for...

EUs nye svarteliste er her.

Disse vil du ikke fly med, ifølge EU. Foto: colourbox
Disse vil du ikke fly med, ifølge EU. Foto: colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du fly i Ukraina? Se opp for hvilket selskap du velger. På EU-kommisjonens nye svarte liste over flyselskaper med operasjonsforbud innen EU finnes blant annet flere ukrainske selskaper, skriver svd.se.

Ukraine Cargo Airways, Ukrainian Mediterranean Airlines samt Volare Aviation Enterprise er de ukrainske flyselskapene som forbys i EU.

Men det er fremfor alt selskaper fra et fåtall afrikanske land som EU-kommisjonen legger ned operasjonsforbud mot. All flytrafikk som godkjennes av lokale myndigheter i Angola, Kongo Kinshasa, Sierra Leone, Swaziland, Liberia og Guinea blir ikke godkjent av EU, i likhet med de fleste av Gabons flyselskaper.

Også alle flyselskaper som godkjennes av indonesiske og kirgisiske myndigheter finnes på svartelisten. Ett selskap fra Kambodsja, Siem Reap Airways International, er nytt på listen.

EU-listen er ikke fullstendig, ettersom man kun har kunnet gjøre tester av selskaper som har fløyet til og fra området. Noen av flyselskapene på listen kan også godkjennes for flygninger i EU-området, men da med innleide fly og besetning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer