Disse går mot krasjlanding

Flyanalytikere og professor gir sine vurderinger av en bransje i krise.

Flyanalytikernes prognoser bekreftes av norsk økonomiprofessor. Foto: Colourbox.com/NHH
Flyanalytikernes prognoser bekreftes av norsk økonomiprofessor. Foto: Colourbox.com/NHH Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 29. oktober ble det danske lavprisselskapet Sterling slått konkurs. Dermed ble selskapet det 31. flyselskapet som måtte gi opp så langt i 2008.

- Det kommer til å bli mange flere før året er slutt, sier flyanalytikeren Mats Hyttinge i Glitnir til svenske Aftonbadet. Han får medhold av den danske flyanalytikeren Lars Heindorff i AGB Sundal Collier.

DinSide har tidligere skrevet om den dystre spådommen om at bare fem europeiske flyselskap vil overleve. Høye drivstoffpriser og lavkonjunktur er ingen heldig kombinasjon.

De to flyanalytikerne har gjennomgått 19 store flyselskap i Europa og USA, og gitt sine kommentarer på deres situasjon. Her er deres vurderinger, kort oppsummert:

Disse anses som solide:British Airways, som snuser på å kjøpe opp spanske Iberia. Air France og KLM har nylig slått seg sammen, og er dermed blitt et stort og solid selskap. Lufthansa går fortsatt i pluss, selv om inntektene har stupt i 2008. Finnair klarer seg i øyeblikket, men er sårbart dersom ikke Asiasatsingen fortsetter å lykkes. Easyjet og Ryanair leverer begge gode tall, selv om de er lavprisselskap. Norwegian går også bra, tross sterk ekspansjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer