Corona-frykt

Disse kan endre pakkereisen

De store charterselskapene kan la deg endre reisen - men det kommer an på når du bestilte pakketuren.

KAN MULIGENS ENDRES: Hvis du ikke vil ta sjansen på at corona-faren er over før sommeren, bør du lese denne saken. Foto: NTB / Scanpix
KAN MULIGENS ENDRES: Hvis du ikke vil ta sjansen på at corona-faren er over før sommeren, bør du lese denne saken. Foto: NTB / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spredningen av coronaviruset fortsetter verden over, og i Norge fører dette til alt fra permitterte ansatte til frykt for å reise utenlands. Onsdag gikk forsikringsselskapet Tryg ut og frarådet alle reiser til utlandet - nettopp fordi man ikke vet hva som kan skje av tiltak utenlands som kan ramme alt fra flytrafikk til opphold i et annet land.

Årlig reiser en større andel nordmenn på pakketur - og om vinteren er det tradisjonelt mange som bestiller turen for sommeren. Men vil charterselskapene la deg avbestille eller endre pakkereise på grunn av frykt for corona, og situasjoner knyttet til virusepidemien?

Vi har spurt TUI, Ving, Apollo og Ticket om hvilke avbestillings- og ombookingsregler de tilbyr sine kunder i tiden framover.

Dette svarer charterselskapene

TUI: For reisebestillinger gjort fra og med 10. mars tillater TUI fri ombooking på følgende reiser:

  • Pakkereiser med charterfly med avgang mellom 1. april og 31. oktober.
  • Ombookingen kan gjøres inntil 14 dager før avreise.
  • Du kan bytte destinasjon, hotell eller avreisetidspunkt uten ekstra omkostninger.
  • Det kan gjøres én endring per bestilling

For andre reisende som har bestilt pakkereisen før denne datoen gjelder vanlige avbestillings- og endringsregler, som innebærer at man betaler et gebyr for å gjøre om på reisen. Les mer på TUIs nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer