Corona-frykt

Disse kan endre pakkereisen

De store charterselskapene kan la deg endre reisen - men det kommer an på når du bestilte pakketuren.

KAN MULIGENS ENDRES: Hvis du ikke vil ta sjansen på at corona-faren er over før sommeren, bør du lese denne saken. Foto: NTB / Scanpix
KAN MULIGENS ENDRES: Hvis du ikke vil ta sjansen på at corona-faren er over før sommeren, bør du lese denne saken. Foto: NTB / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spredningen av coronaviruset fortsetter verden over, og i Norge fører dette til alt fra permitterte ansatte til frykt for å reise utenlands. Onsdag gikk forsikringsselskapet Tryg ut og frarådet alle reiser til utlandet - nettopp fordi man ikke vet hva som kan skje av tiltak utenlands som kan ramme alt fra flytrafikk til opphold i et annet land.

Årlig reiser en større andel nordmenn på pakketur - og om vinteren er det tradisjonelt mange som bestiller turen for sommeren. Men vil charterselskapene la deg avbestille eller endre pakkereise på grunn av frykt for corona, og situasjoner knyttet til virusepidemien?

Vi har spurt TUI, Ving, Apollo og Ticket om hvilke avbestillings- og ombookingsregler de tilbyr sine kunder i tiden framover.

Dette svarer charterselskapene

TUI: For reisebestillinger gjort fra og med 10. mars tillater TUI fri ombooking på følgende reiser:

 • Pakkereiser med charterfly med avgang mellom 1. april og 31. oktober.
 • Ombookingen kan gjøres inntil 14 dager før avreise.
 • Du kan bytte destinasjon, hotell eller avreisetidspunkt uten ekstra omkostninger.
 • Det kan gjøres én endring per bestilling

For andre reisende som har bestilt pakkereisen før denne datoen gjelder vanlige avbestillings- og endringsregler, som innebærer at man betaler et gebyr for å gjøre om på reisen. Les mer på TUIs nettsider.

Ving:

 • For pakkereiser bestilt før 5. mars, hvor man har kjøpt en avbestillings- og endringsbestilling, kan man ombooke gratis inntil 30 dager før avreise. Ingen kan avbestille uten gyldig legeerklæring, påpeker Ving.
 • Reiser til steder UD har reiseråd om, blir avlyst.
 • Vings Trygghetspakke gir gratis avbestillings- og endringsforsikring, samt en ekstra reiseforsikring som automatisk legges på alle nye charterbestillinger. Dette gjelder for alle bestillinger som er gjort fra og med 6. mars og på ubestemt tid framover.

Les mer om Vings endringsvilkår på deres nettsider.

Apollo: Alle bestillinger som er gjort fra og med 11. mars kan bookes om gebyrfritt. Da kan både dato, reisemål og hotell endres kostnadsfritt inntil 14 dager før avreise, på pakkereiser mer avreise mellom 11- april og 31. oktober.

 • Du kan endre reisen din én gang inntil 14 dager før avreise
 • Du kan bare endre til en ny pakkereise med charterfly.
 • Dersom reisen det endres til har en lavere pris enn den opprinnelige, får man ikke refundert differansen. Hvis reisen koster mer, betaler kunden selv mellomlegget.
 • Kunder som har bestilt pakkereise med Apollo før dette, har inntil nå kunnet om- eller avbestille en charterreise for 500 kroner per pers innen 42 dager før avreise. Dette endres nå til inntil 30 dager før avreise, for bestillinger gjort før 11. mars.

Detur: Ifølge Detur har de ingen reiser til reisemål som UD fraråder å reise til, dermed går alle reiser som planlagt, men de følger utviklingen av coronaviruset tett.

 • De tillater gratis endringer av pakkereiser bestilt etter 6. mars, med avreise mellom 1. april og 31. oktober.
 • Endringen må gjøres inntil 14 dager før den opprinnelige avreisedatoen - og du kan endre reisen bare en gang.
 • For andre bestillinger gjelder vanlige vilkår for avbestilling og endring.

Ellen Wolff Andresen i Ticket sier til Dinside at de ikke har egne reiser, men selger pakkereiser fra andre aktører, som Ving og Norwegian.

- Vi følger våre leverandørers regler for om- og avbooking av billetter, sier hun til Dinside.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer