Refusjon av flybilletter fra Norwegian

Disse kan få tilbake pengene sine

34 000 kunder får ikke full refusjon av flybillettene sine. Har man derimot betalt med kort, kan det fortsatt være hjelp å få.

REFUSJON: Skylder Norwegian deg penger, kan de som har betalt med kredittkort eller Visakort få hjelp av banken. Foto: NTB
REFUSJON: Skylder Norwegian deg penger, kan de som har betalt med kredittkort eller Visakort få hjelp av banken. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kreditorer og aksjonærer i Norwegian fikk i dag se kriseplanen som det gjeldstyngede flyselskapet Norwegian har forhandlet med kreditorene om de siste ukene, skriver Børsen.

Planen innebærer samtidig at kundene som ikke fikk refundert beløp for flybilletter før gjeldsforhandlingene startet, nå må anse pengene som tapt.

Dette skal gjelde minst 34 000 Norwegian-kunder.

Mange av disse kan likevel ty til plan B, ifølge Forbrukerrådet.

Bruk plan B

- Hvis denne planen blir gjennomført, blir Norwegian-kundene i beste fall avspist med noen smuler i refusjon, sier jurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet til Dinside.

- Da vil jeg anbefale de som venter på pengene sine om å gå til plan B. For mange er det snakk om betydelige beløp for feriene som ikke ble noe av. Så det er av stor betydning at de får tilbake pengene sine. De har ventet lenge nok, understreker han.

Plan B er ifølge Iversen å snakke med banken sin.

- De fleste har betalt reisen med kredittkort eller Visa-kort, og da kan de be banken sin om å erstatte beløpet Norwegian skylder. Det skal være informasjon om dette på nettsiden til banken, råder Iversen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer