Drop-in vaksine

Disse kommunene tilbyr drop-in-vaksine

Stadig flere nærmer seg ferdig med første dose og åpner nå for at man bare kan troppe opp.

BARE Å MØTE OPP: Noen kommuner har nå begynt med drop-in-vaksinering, altså der du ikke trenger avtale på forhånd. Se hvilke i oversikten under. Foto: Shutterstock / NTB
BARE Å MØTE OPP: Noen kommuner har nå begynt med drop-in-vaksinering, altså der du ikke trenger avtale på forhånd. Se hvilke i oversikten under. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Per 14. juli har drøye 70 prosent av den voksne befolkningen i Norge fått første dose med koronavaksine.

– Vi har en fantastisk oppslutning om koronavaksinasjon i Norge. Det gir håp om å oppnå god flokkbeskyttelse i samfunnet, sier Camilla Stoltenberg, direktør i Folkehelseinstituttet, i en pressemelding.

I mange norske kommuner har nå alle voksne innbyggere fått tilbud om vaksine, men ikke alle har takket ja. Det kan det være ulike årsaker til; noen ønsker ikke å ta vaksinen, mens det for andre kanskje ikke har passet helt med øvrige planer eller livssituasjon.

Uansett årsak - har du fortsatt ikke fått den første dosen og ønsker det, er det nå flere kommuner som tilbyr drop-in-vaksinering, altså der du bare kan møte opp på vaksinesenteret uten avtale på forhånd.

Typisk er dette noe kommunene tilbyr sine egne innbyggere, men enkelte lar det også gjelde studenter eller andre som oppholder seg i kommunen.

Ikke garantert

Merk dog at det i noen kommuner (for eksempel i Tromsø) dreier seg om eventuelle restvaksiner, og at man i så fall ikke er ikke garantert å få den selv om man møter opp.

For samtlige kommuner i oversikten under er det for tiden bare dem som ikke har fått første dose som kan benytte seg av drop-in-tilbudet.

Om du gjerne skulle ha fremskyndt dose to (minst fire uker etter første dose), kan det være muligheter i kommunen du bor i for at du kan sette deg på reserveliste, og i så fall bli oppringt dersom det skulle være doser til overs. Da må du i så fall kunne stille på kort varsel - når et glass åpnes, som i utgangspunktet holder til seks doser, må det brukes opp innen kort tid. Dette gjelder for så vidt også i mange kommuner om det er snakk om første dose også.

Disse tilbyr drop-in

Under ser du hvilke kommuner som tilbyr drop-in-vaksinering, med lenke til kommunens informasjonsside om hvordan det foregår med tanke på hvilke ukedager/tidspunkter man kan komme og den slags:

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer