Drop-in vaksine

Disse kommunene tilbyr drop-in-vaksine

Stadig flere nærmer seg ferdig med første dose og åpner nå for at man bare kan troppe opp.

BARE Å MØTE OPP: Noen kommuner har nå begynt med drop-in-vaksinering, altså der du ikke trenger avtale på forhånd. Se hvilke i oversikten under. Foto: Shutterstock / NTB
BARE Å MØTE OPP: Noen kommuner har nå begynt med drop-in-vaksinering, altså der du ikke trenger avtale på forhånd. Se hvilke i oversikten under. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Per 14. juli har drøye 70 prosent av den voksne befolkningen i Norge fått første dose med koronavaksine.

– Vi har en fantastisk oppslutning om koronavaksinasjon i Norge. Det gir håp om å oppnå god flokkbeskyttelse i samfunnet, sier Camilla Stoltenberg, direktør i Folkehelseinstituttet, i en pressemelding.

I mange norske kommuner har nå alle voksne innbyggere fått tilbud om vaksine, men ikke alle har takket ja. Det kan det være ulike årsaker til; noen ønsker ikke å ta vaksinen, mens det for andre kanskje ikke har passet helt med øvrige planer eller livssituasjon.

Uansett årsak - har du fortsatt ikke fått den første dosen og ønsker det, er det nå flere kommuner som tilbyr drop-in-vaksinering, altså der du bare kan møte opp på vaksinesenteret uten avtale på forhånd.

Typisk er dette noe kommunene tilbyr sine egne innbyggere, men enkelte lar det også gjelde studenter eller andre som oppholder seg i kommunen.

Ikke garantert

Merk dog at det i noen kommuner (for eksempel i Tromsø) dreier seg om eventuelle restvaksiner, og at man i så fall ikke er ikke garantert å få den selv om man møter opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.