Nye regler:

Disse landene bytter farge

Dette må du vite.

Regler for store og regler for små: God planlegging er viktig for å unngå coronatrøbbel i ferien. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Regler for store og regler for små: God planlegging er viktig for å unngå coronatrøbbel i ferien. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle som skal reise utenlands må sørge for å til en hver tid være oppdatert på besøkslandets coronaregler. Men hvilke regler gjelder når du kommer tilbake til Norge, og hva med dem som reiser med barn?

Fredag klokken tolv endres reisekartet. Enkelte land og områder kan endre farge. Island, Italia og San Marino går fra grønn til oransje. Dette betyr at reisende fra disse landene må i innreisekarantene fra 2. august.

I tillegg går Andorra fra rødt til mørkerødt, og det blir innført krav om karantenehotell. Det samme gjelder Korsika og De sørlige egeiske øyer i Hellas, skriver NTB.

Det gjøres også endringer i seks regioner i Sverige fra 2. august. Norrbotten går fra oransje til grønn og Värmland går fra rød til grønn.

Gotland, Halland, Skåne og Stockholm går fra grønn til oransje.

I Danmark går Region Midtjylland går fra oransje til rødt nivå. Dermed er det fortsatt innreiserestriksjoner og karantenekrav ved innreise fra alle regioner i Danmark (med unntak av Grønland), melder NTB.

Her er reglene som gjelder akkurat nå, og hvilke regler som endres fra 16. august.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.