Disse landene har best mat

Matglad? Da bør du reise hit.

INDISK: India byr på fargerike og smakfulle matretter. Foto: Stine Okkelmo
INDISK: India byr på fargerike og smakfulle matretter. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mat er for mange en stor del av ferien. Lonely Planet har i den forbindelse listet opp 11 land som, ifølge dem, har den aller beste maten.

Tenk på dette neste gang du bestiller ferie:

1. Thailand Thaimat er kjent for å inneholde mye hvitløk og chili, limejuice, koriander og sitrongress. Thailand bruker også mye fiskesaus i rettene sine, som er en smaksetter også kjent som «Asias salt». Rekepasta blir det også brukt mye av.

2. HellasGresk salat, oliven, olivenolje og sjømat - det er ikke rart at mange ferierer på de greske øyer. Mat fra Middelhavet er en opplevelse i seg selv, og vegetarianere blir også godt tatt vare på. Onsdager og fredager er tradisjonelt kjøttfrie dager, ifølge Lonely Planet.

3. KinaKina har alt ganen din kan drømme om. Selv den billige maten du får i bodene kan være en vel så hyggelig opplevelse som maten du får servert på store bankettsaler. Ris og nudler er et must til de fleste måltidene, med det finnes selvsagt et stort utalg av regionale spesialiteter.

Se video: Her må krokodillen dø!

4. FrankrikeBagetter, croissanter, oster, champagne, snegler og frosker - franskmenn nyter livet både til frokost, lunsj og middag. Mange i Frankrike ser også på lunsjen som dagens viktigste måltid og desserten til middagen er også en selvfølge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer