Se kartet:

Disse landene kan du reise til

Regjeringen har oppdatert reiserådet for Europa.

Publisert
Sist oppdatert

Fra 15. juli åpner deler av Europa slik at nordmenn kan feriere i utlandet. Samtidig betyr det at folk fra de aktuelle landene kan besøke Norge i ferien.

Det er Folkehelseinstituttet som har hatt ansvar for å analysere smittesituasjonen i hvert enkelt land. For at landet skal få grønt lys har kravene blant annet vært at man de siste to ukene har hatt mindre enn 20 smittetilfeller per 100.000 innbyggere, at mindre enn 0,5 per 100.000 innbyggere mottar intensivbehandling og at mindre enn fem prosent av coronatester utført siste to uker er positive. I tillegg må landet tilby testing for alle med symptomer, og det skal være systemer på plass for smittesporing.

Åpner

På pressekonferansen 10. juli har regjeringen bestemt at noen europeiske land åpnes – i den forstand at du slipper ti dagers hjemmekarantene når du returnerer fra turen. Merk at anbefalingen fortsatt gjelder om at man kun skal foreta reiser som er strengt nødvendige.

Store deler av Europa åpnes for norske turister. Du kan se status for hvert enkelt land i kartet på toppen. De lysegrønne kan du reise til uten å gå i karantene, de røde har fortsatt reiseråd, mens eventuelt gule land kan reises til med enkelte begrensninger, for eksempel til noen regioner. Du kan trykke på et land for å se detaljene eller bruke søkefeltet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer