Se kartet:

Disse landene kan du reise til

Regjeringen har oppdatert reiserådet for Europa.

Publisert
Sist oppdatert

Fra 15. juli åpner deler av Europa slik at nordmenn kan feriere i utlandet. Samtidig betyr det at folk fra de aktuelle landene kan besøke Norge i ferien.

Det er Folkehelseinstituttet som har hatt ansvar for å analysere smittesituasjonen i hvert enkelt land. For at landet skal få grønt lys har kravene blant annet vært at man de siste to ukene har hatt mindre enn 20 smittetilfeller per 100.000 innbyggere, at mindre enn 0,5 per 100.000 innbyggere mottar intensivbehandling og at mindre enn fem prosent av coronatester utført siste to uker er positive. I tillegg må landet tilby testing for alle med symptomer, og det skal være systemer på plass for smittesporing.

Åpner

På pressekonferansen 10. juli har regjeringen bestemt at noen europeiske land åpnes – i den forstand at du slipper ti dagers hjemmekarantene når du returnerer fra turen. Merk at anbefalingen fortsatt gjelder om at man kun skal foreta reiser som er strengt nødvendige.

Store deler av Europa åpnes for norske turister. Du kan se status for hvert enkelt land i kartet på toppen. De lysegrønne kan du reise til uten å gå i karantene, de røde har fortsatt reiseråd, mens eventuelt gule land kan reises til med enkelte begrensninger, for eksempel til noen regioner. Du kan trykke på et land for å se detaljene eller bruke søkefeltet.

Oppdateres hver 14. dag

Regjeringen har tidligere varslet at reiserådet vil bli oppdatert hver 14. dag fremover, og det trenger ikke bety at det bare blir flere og flere «grønne» land. Dersom smittesituasjonen tiltar, kan land som er grønne i dag bli røde i neste runde.

Hva gjelder reiseforsikring vil den dekke eventuell avbestilling dersom landet er grønt i det du bestiller, men ikke hvis det er rødt. Dersom landet er rødt når du reiser dit, altså at UD har utstedt reiseråd, vil du ikke ha dekning fra reiseforsikringen mens du er på tur.

Husk også at du må sette deg inn i smittevernsreglene i landet du skal besøke:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer