Disse månedene flyr vi mest

Juni og oktober på topp.

UNNGÅ KØ: Reiser du med fly i januar, vil det være lite kø på flyplassene.  Foto: SAS
UNNGÅ KØ: Reiser du med fly i januar, vil det være lite kø på flyplassene. Foto: SAS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Totalt 40 millioner passasjerer reiste via de norske flyplassene i 2010, viser trafikkstatistikk fra Avinor. Dette utgjorde en økning på 4,6 prosent fra 2009.

Selv om overvekten av passasjerene reiste innenlands, var økningen i utenlandspassasjerer størst, med hele 8,4 prosent fra året før.

Mange vil gå ut fra at sommerferien er tidspunktet med flest reisende, men det er slett ikke juli og fellesferien som topper trafikkstatistikken.

Gladmelding til flypassasjerer: Norske flyplasser er blant de mest punktlige

Juni og oktober toppmåneder

Juni er nemlig måneden med flest flypassasjerer som reiste til og fra norske flyplasser, med oktober på en klar andreplass. Årsaken er de forretningsreisende. De står for cirka halvparten av innenlandstrafikken og cirka en tredjedel av utenlandstrafikken.

- Juni er en veldig travel måned, det er høysesong for næringslivet, møter og konferanser, og ikke minst sosiale arrangementer og feriestart. Dette gjenspeiles også i hotellstatistikker, hotellene er smekk fulle i juni. Oktober er den lengste måneden for arbeidslivet, uten ferie- og helligdager, og derfor også på trafikktoppen, sier Iver Holter-Andersen, Airline Relations Manager i Avinor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer