Disse passasjerene slipper maske

I dag iverksetter SAS kravet om munnbind. Men noen passasjerer slipper.

VELKOMMEN OM BORD: Alle SAS-passasjerer må reise med munnbind fra idag mandag 18 mai - med unntak av barn under 6 år og noen som av medisinske årsaker ikke kan bruke ansiktsmaske. På flyet til Evenes mandag har mannskapet Rune, Jon-Anders, Bente og Kari på munnbind. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VELKOMMEN OM BORD: Alle SAS-passasjerer må reise med munnbind fra idag mandag 18 mai - med unntak av barn under 6 år og noen som av medisinske årsaker ikke kan bruke ansiktsmaske. På flyet til Evenes mandag har mannskapet Rune, Jon-Anders, Bente og Kari på munnbind. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, 18. mai, iverksettes SAS' krav til bruk av munnbind.

Etter en større pressekonferanse der EU-kommisjonen onsdag la fram sine planer og tiltak for reiselivet fremover, gikk både SAS og Norwegian ut med informasjon om at de vil innføre bruk av munnbind fra 18. mai.

Senere snudde Norwegian om dette - og sier de vil avvente europeiske luftfartsmyndigheters (Easa) oppdaterte anbefalinger om smitteverntiltak om bord i fly før de eventuelt innfører krav om bruk av munnbind.

Også Widerøe avventer Easas anbefalinger og følger inntil videre rådene fra norske helsemyndigheter, som ikke inkluderer munnbind.

Disse passasjerene slipper

SAS følger planen og har iverksatt bruk av ansiktsmaske i dag.

John Eckhoff, pressesjef i SAS Norge, sier til Dinside at han har vært med på tre boardinger på Gardermoen i dag, og uttaler at første dag med ansiktsmasker har gått bra:

- Det har gått meget bra – nær sagt alle passasjerer har egne munnbind, mens noen få må kjøpe i kiosken på Gardermoen. Passasjerene tar på seg munnbind før de går gjennom gaten, og det er lite spørsmål rundt dette. Passasjerene er også gode på å holde avstand, sier Eckhoff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer