Ferietrøbbel:

Disse rammes ved ny streik

Kan bli ny flystreik fra tirsdag morgen.

RAMMES HARDT: Trondheim Lufthavn er en av to flyplasser som rammes hardt dersom det blir streik hos bakkepersonellet fra tirsdag morgen. Foto: Odd Roar Lange
RAMMES HARDT: Trondheim Lufthavn er en av to flyplasser som rammes hardt dersom det blir streik hos bakkepersonellet fra tirsdag morgen. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
✈️

SAS-STREIKEN:

 

Fakta og rettigheter

Les mer  

Fra midnatt kan flystreik nummer to være et faktum i Norge. Og 160 flyarbeidere som jobber med funksjoner som flyteknikere, mekanikere, stuere, sjåfører, rengjøringspersonell og ellers personell knyttet til lasting, lossing og ekspedisjon kan bli tatt ut i streik fra tirsdag morgen dersom ikke Fellesforbundet og NHO Luftfart blir enige hos mekler Arild Dommersnes hos Riksmekleren.

Hele 85 prosent av Fellesforbundet-medlemmene som deltok i uravstemningen 2. juni, stemte nei til forhandlingsresultatet på den nye Flyoverenskomsten.

160 i streik

– Her er medlemmenes tilbakemelding entydig. Det tror jeg også arbeidsgiver legger merke til. Vi er klar til å fortsette lønnsoppgjøret med NHO Luftfart hos Riksmekleren, sa forhandlingsleder Dag-Einar Sivertsen da uravstemmingsresultatet var klart.

Meklingen gjennomføres mandag 20. juni, med frist ved midnatt. Dersom partene ikke kommer til enighet i meklingen, kan 160 av Fellesforbundets medlemmer bli tatt ut i streik.

Streik fra tirsdag

Det er i første omgang 87 ansatte ved Aviator Airport Alliance ved Bergen lufthavn Flesland og 73 ansatte ved Widerøe Ground Handling ved Trondheim Lufthavn Værnes som er tatt ut i streik

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer