Disse storbyene vil vi til i 2011

Nye direkteruter gjør oss lystne på New York.

Fra Times Square i New York.            Foto: SXC
Fra Times Square i New York. Foto: SXC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvilke storbyer ønsker du deg til neste år? Hvis du svarer New York, drømmer du om det samme som mange andre nordmenn.

New York er nemlig byen som kommer på topp i en ny undersøkelse der nordmenns storbyferieønsker for 2011 ble undersøkt. Finn.no fikk Norstat til å spørre 1000 personer hvilke byer de kunne tenke seg å besøke neste år, og 20 prosent svarte New York.

Det er et ganske stort sprang til andreplassen, som deles mellom London og Roma. De fikk hver 12 prosent av stemmene.

Grunnen til at New York topper listen for såpass mange er muligens fordi det i løpet av 2011 vil komme flere direkteruter mellom Oslo og metropolen. I mars begynner SAS sine direkteflyvninger, mens Norwegian sier de vil prøve å få i gang direkteruter i løpet neste år, helst fra sommeren. Fra før av flyr Continental direkte mellom New York og Oslo.

Har du tenkt deg til The Big Apple? Da må du huske å å fylle ut ESTA-søknaden og få visum. Vil du ha tips til hvor du kan bo og hva du bør gjøre? Les artiklene under:

Dubai og Istanbul

Det er forøvrig ingen store overraskelser på listen over byene vi helst vil besøke. Det dreier seg for det meste om europeiske klassikere som Barcelona, Praha og Paris. men på topp ti-listen lurer to litt eksotiske alternativer seg inn - Dubai og Istanbul. Dette er byer tilbyr annerledes og spennende opplevelser, og det går direktefly fra Gardermoen til dem begge.

Særlig Dubai har blitt en hit blant nordmenn etter at Norwegian begynte å fly direkte til den arabiske emiraten. Mens Dubai i dag fremstår som et slags midtøstensk Las Vegas, full av nye skyskraperhoteller, shoppinghaller og attraksjoner som en innendørs skibakke(!), er Istanbul et litt mer autentisk reisemål med mer sjarm og historie.

Les mer om Dubai i denne saken: Sol, sand og shopping i Dubai

Og mer om Istanbul her: Storbyguide: Istanbul

Istanbul er en spennende storby der øst møter vest. Foto: Selim Guler
Istanbul er en spennende storby der øst møter vest. Foto: Selim Guler Vis mer

Slik stemte folk i undersøkelsen:

New York: 20 prosent
London: 12 prosent
Roma: 12 prosent
Barcelona: 10 prosent
Paris: 6 prosent
Praha: 6 prosent
Dubai: 4 prosent
København: 4 prosent
Istanbul: 3 prosent
Amsterdam: 3 prosent
Stockholm: 3 prosent
Oslo: 1 prosent

Annet: 7 prosent
Vet ikke: 8 prosent

Om undersøkelsen: Gjort av Norstat på vegne av Finn.no i november 2010. Landsdekkende webundersøkelse med 1000 respondenter, gjennomført på e-post. Spørsmål om vaner, preferanser og pengebruk relatert til ferieplaner for 2011. Rullerende svaralternativer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer