Ditt reiseapotek

Reiser i eksotiske land er spennende. Noen ganger kan det også være spennende å se hva du får av medisiner har du først blitt syk. Er du ikke fullt så glad i den formen for spenning kan det være lurt å ta med seg et lite reiseapotek. Dette trenger du!

Ditt reiseapotek
Publisert

Det er umulig å gardere seg mot all risiko og alle sykdommer. Føler du deg syk og frykter at det kan være alvorlig bør du umiddelbart oppsøke lege, selv-diagnostisering frarådes sterkt. Er plagene mindre omfattende kan imidlertid et enkelt reiseapotek gjøre ferien langt mer behagelig.

Dette bør du ha med deg!

SolfaktorHydrocortisonsalve mot innsektsbitt og utslettSmertestillende og febernedsettende tabletter (Paracetamol)Myggmiddel, les mer om riktig bruk 7685">herFaste medisinerKondomerSårrensemiddelPlaster og kompresserDiarébremsende middel som Imodium og Loperamid (ikke til barn under 12 år)

Dette kan du trenge

Myggnett, satt inn med myggmiddelCanesten vagitorum 500 mg (kvinner, til bruk ved sopp i skjeden)Væskeerstatning. Fås i pulverform som blandes ut med vannVannrensemiddel, fås i tablettform eller som filterReisesyketabletterKosttilskudd, ved lengre reiser til områder hvor et balansert kosthold er usikkertSaks, pinsett og termometerEkstra sett med briller eller kontaktlinser

Etter konsultasjon med lege

AntibiotikaEngangssprøyte og kanyleMalariamedisinAllergitabletter

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer