Djevelens ferieordbok

ORDBOK: Noe støy betyr ikke fuglesang, men Beirut på en dårlig dag. Enkel standard betyr ikke minimalisme, men utsikt til søppelsorteringen. Ta med deg DinSides ferieordbok.

Publisert
Sist oppdatert

Trodde du turistklassehotell betyr feriehotell? Eller at beskrivelsen enkelt hotell betyr minimalistisk elegant?

Delikate omskrivelser

Turistnæringen har til hensikt å sende deg på tur mot at de får pengene dine. For å få deg avgårde er det viktig å fremheve det gode ved produktet, og dekke over det mindre gode. Det gode blir ganske enkelt beskrevet i en marmelade av adjektiver som perlehvitt, krystallklart, pittoresk og lignende vendinger som skal få oss i kjøpe-ferie-modus. Ting som naturlig finnes på feriestedet som kakerlakker og støy får følgelig omskrivelser som henholdsvis enkel standard og støy kan forekomme. DinSides reiseredaksjon har derfor laget turistens egen "i-verste-tilfelle-ordbok", som går rett på sak uten positive omskrivinger:

Se ordboken:Djevelens reiseordbok

Du kan klage

Det finnes mange eksempler på mennesker som har bestilt drømmeferieboligen og det perfekte budsjetthotellet i utlandet, og opplevd langt verre ting enn det vi presenterer i vår ironiske ordliste. Men heldigvis vil du sjelden oppleve groteskhetene fra ordlisten i den norske reisevirkeligheten. Bransjen holder i stor grad ord, og står det i katalogen at det kan forekomme støy, må kan du belage deg på at du vil oppleve støy. Reisetilbyderne er forpliktet til å opplyse om mangler som kan forekomme, og svarer ikke ferieoppholdet til forventningene, eller reisen ikke har de elementer som er oppgitt i katalogen, kan du klage.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer