Norgesferie

DNT med oppfordring: - Enorm pågang

Pågangen hos DNTs hytter er enda høyere nå enn før pandemien. Det lønner seg å være tidlig ute, dersom man vil være garantert plass.

SLÅR ALARM: Generalsekretær i Den Norske Turistforening, Dag Terje Klarp Solvang, sier at etterspørselen etter norske ferieopplevelser er enorm. Foto: Magnus Nyløkken / DNT
SLÅR ALARM: Generalsekretær i Den Norske Turistforening, Dag Terje Klarp Solvang, sier at etterspørselen etter norske ferieopplevelser er enorm. Foto: Magnus Nyløkken / DNT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En reiselivsundersøkelse gjennomført av NHO Reiseliv, viser at andelen nordmenn som legger ferien eksklusivt til Norge, har steget fra tre av ti i 2019 til fire av ti i 2023.

Også andelen som velger å legge deler av ferien til Norge har steget med sju prosent, viser samme undersøkelse.

Turistforeningen bekrefter til Dagbladet at pågangen kan betraktes som «enorm».

- Kjempeoptimister

Generalsekretær i Den Norske Turistforening, Dag Terje Klarp Solvang, er usedvanlig fornøyd med etterspørselen etter norske ferieopplevelser.

- Det kan virke som om mange har «lært Norge på nytt» etter pandemien. Nordmenn har kanskje funnet ut av at Norge ikke er et så ille ferieland likevel, sier Klarp Solvang spøkefullt til DinSide.

Før sommeren kunne Turistforeningen skryte på seg hele 300.000 betalende medlemmer. Ifølge generalsekretæren må en langt tilbake i tid for å finne tilsvarende tall.

Fornyelsesgraden, altså medlemmer som manuelt viderefører sine medlemskap, skal ligge på nærmere 90 prosent.

- Helt nydelig rett og slett. Vi er kjempeoptimister, og alt ligger til rette for at dette skal bli en fantastisk god sommer med stor pågang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.