Norgesferie

DNT med oppfordring: - Enorm pågang

Pågangen hos DNTs hytter er enda høyere nå enn før pandemien. Det lønner seg å være tidlig ute, dersom man vil være garantert plass.

SLÅR ALARM: Generalsekretær i Den Norske Turistforening, Dag Terje Klarp Solvang, sier at etterspørselen etter norske ferieopplevelser er enorm. Foto: Magnus Nyløkken / DNT
SLÅR ALARM: Generalsekretær i Den Norske Turistforening, Dag Terje Klarp Solvang, sier at etterspørselen etter norske ferieopplevelser er enorm. Foto: Magnus Nyløkken / DNT Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En reiselivsundersøkelse gjennomført av NHO Reiseliv, viser at andelen nordmenn som legger ferien eksklusivt til Norge, har steget fra tre av ti i 2019 til fire av ti i 2023.

Også andelen som velger å legge deler av ferien til Norge har steget med sju prosent, viser samme undersøkelse.

Turistforeningen bekrefter til Dagbladet at pågangen kan betraktes som «enorm».

- Kjempeoptimister

Generalsekretær i Den Norske Turistforening, Dag Terje Klarp Solvang, er usedvanlig fornøyd med etterspørselen etter norske ferieopplevelser.

- Det kan virke som om mange har «lært Norge på nytt» etter pandemien. Nordmenn har kanskje funnet ut av at Norge ikke er et så ille ferieland likevel, sier Klarp Solvang spøkefullt til DinSide.

POPULÆRE: DNT hadde før sommeren over 300.000 betalende medlemmer. Foto: Marius Dalseg Sætre / DNT
POPULÆRE: DNT hadde før sommeren over 300.000 betalende medlemmer. Foto: Marius Dalseg Sætre / DNT Vis mer

Før sommeren kunne Turistforeningen skryte på seg hele 300.000 betalende medlemmer. Ifølge generalsekretæren må en langt tilbake i tid for å finne tilsvarende tall.

Fornyelsesgraden, altså medlemmer som manuelt viderefører sine medlemskap, skal ligge på nærmere 90 prosent.

- Helt nydelig rett og slett. Vi er kjempeoptimister, og alt ligger til rette for at dette skal bli en fantastisk god sommer med stor pågang.

Oppfordring

ETTERTRAKTET: Flokehyttene på Vestlandet er særdeles populære. Foto: Marius Dalseg Sætre / DNT
ETTERTRAKTET: Flokehyttene på Vestlandet er særdeles populære. Foto: Marius Dalseg Sætre / DNT Vis mer

Som følge av stigende medlemstall, betydelig pågang og engasjement for turistforeningens over 550 hytter, kommer Klarp Solvang med en klar oppfordring til den eller de som måtte ønske å benytte seg av tilbudet, uavhengig av medlemsstatus.

DinSide har tidligere omtalt kanselleringer i utenlandsreiser, med svak kronekurs og inflasjon som avgjørende grunn.

- Vær rask! Vi opplever særlig interesse langs hele kystlinja, men også områder i og rundt Oslo-området er svært ettertraktet, opplyser han, og legger til:

- Det kan være lurt å bestille i god tid i forveien, slik at man sikrer seg foretrukket overnattingssted. Allerede er det godt med bestillinger på flere av hyttene.

Et kjapt søk på Turistforeningens nettsider, viser at deres eldste hytte, Gjendebu i Jotunheimen, har særdeles stor pågang, med få ledige datoer.

Klarp Solvang belyser imidlertid at DNT ikke benytter seg av ordet «fullt».

- Det finnes alltid en løsning - og man kan komme uten å ha bestilt.

Han berømmer dessuten nordmenn for den enorme interessen for eget land. Tallenes tale er tydelige: enda flere ønsker seg norsk ferie i år, enn hva tilfellet var før pandemiens inntog.

- Tallene så langt i år er bedre enn i 2019. Pågangen er enorm, understreker han.

Attraktivt med lav kronekurs

Pågangen Turistforeningen forfekter, gjenspeiles også hos andre norske turisoperatører.

Pressekontakt i Hurtigruten AS, Tarjei Kramviken, skriver i en e-post til Dagbladet DinSide at den generelle pågangen har vært større i år.

STØRRE PÅGANG: Også Hurtigruten AS opplever større pågang nå enn tidligere. Her representert ved Hurtigruten Richard With på Moldefjorden.Foto: Gorm Kallestad / NTB
STØRRE PÅGANG: Også Hurtigruten AS opplever større pågang nå enn tidligere. Her representert ved Hurtigruten Richard With på Moldefjorden.Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer

Likevel ser nordmenns lyst til å oppleve kysten fra nord til sør ut til å være forholdsvis statisk.

- Vi ser ingen spesiell trend i antallet nordmenn som har bestilt reise med oss i år, men vi har derimot hatt en økning i antall bestillinger; både totalt og fra utlandet, heter det i e-posten.

Kramviken tror i tillegg at uheldig kronekurs gjør at det ellers dyre reisemålet Norge er, blir noe mer tilgjengelig for folk flest.

- Det henger trolig sammen med flere ting, men den lave kronekursen gjør det mer attraktivt å oppleve Norge nå.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer