Dobbelstjerner i Bygdøy Allé

Bagatelle har spesialisert seg på flereretters menyer, men har også en egen à la carte meny.

Bagatelle har adresse i Bygdøy Alle.
Bagatelle har adresse i Bygdøy Alle. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra supper og små bagateller til Restaurant Bagatelle. Bli med inn i Norges eneste restaurant med to stjerner i den høyaktede Michelin-guiden.

- Vet du hvor navnet Bagatelle kommer fra, spør sjefen sjøl, Eyvind Hellstrøm, der vi sitter i restaurantfoajeen. - Rundt 1920 kom det en kokkekone hit, forteller han, og hun ville åpne en forretning hvor hun skulle selge supper og andre småting – altså bare bagateller. Derfor navnet Bagatelle, fortsetter Hellstrøm.

Det som serveres på Bagatelle i dag, kan knappest karakteriseres som bagateller. Med Michelin-stjerner siden 1986 er Bagatelle den av oslorestaurantene med lengst fartstid som stjernerestaurant.

Klikk her for å se bildene fra Bagatelle

Artikkelen fortsetter under annonsen!

>

17 år med stjerner

Restaurant Bagatelle som den fremstår i dag, har vært der i 20 år. Men Bagatelle ble opprinnelig startet så tidlig som i 1932, av fransk-sveitsiske Edmond Jaquet. Restauranten ble holdt i familien til 1982, da Hellstrøm overtok kommandoen og gjennomførte en del endringer. I 1986 fikk restauranten sin første Michelin-stjerne, kun to år etter Annen Etage, og i 1993 fikk den sin andre stjerne. I dag er det totalt seks restauranter i Oslo med utmerkelser i form av Michelin-stjerner, men det er kun Bagatelle som kan skilte med to. Hvilke restauranter dette er kan du lese i denne artikkelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer