Dobbelstjerner i Bygdøy Allé

Bagatelle har spesialisert seg på flereretters menyer, men har også en egen à la carte meny.

Bagatelle har adresse i Bygdøy Alle.
Bagatelle har adresse i Bygdøy Alle. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra supper og små bagateller til Restaurant Bagatelle. Bli med inn i Norges eneste restaurant med to stjerner i den høyaktede Michelin-guiden.

- Vet du hvor navnet Bagatelle kommer fra, spør sjefen sjøl, Eyvind Hellstrøm, der vi sitter i restaurantfoajeen. - Rundt 1920 kom det en kokkekone hit, forteller han, og hun ville åpne en forretning hvor hun skulle selge supper og andre småting – altså bare bagateller. Derfor navnet Bagatelle, fortsetter Hellstrøm.

Det som serveres på Bagatelle i dag, kan knappest karakteriseres som bagateller. Med Michelin-stjerner siden 1986 er Bagatelle den av oslorestaurantene med lengst fartstid som stjernerestaurant.

 • Klikk her for å se bildene fra Bagatelle
 • Artikkelen fortsetter under annonsen!

  Eyvind Hellstrøm har drevet Bagatelle siden 1982.
  Eyvind Hellstrøm har drevet Bagatelle siden 1982. Vis mer

  Dobbelstjerner i Bygdøy Allé

  1. Se bildene fra Bagatelle
  2. Priser

  Din favoritt?

  Hvilken av de seks Michelin-restaurantene ville du helst spise på, hvis anledningen bød seg? (Avsluttet)
  Bagatelle(31%) 228
  Statholdergaarden(18%) 131
  Le Canard(16%) 120
  Oro(16%) 120
  Annen Etage(11%) 77
  Feinschmecker(8%) 55
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  >

  17 år med stjerner

  Restaurant Bagatelle som den fremstår i dag, har vært der i 20 år. Men Bagatelle ble opprinnelig startet så tidlig som i 1932, av fransk-sveitsiske Edmond Jaquet. Restauranten ble holdt i familien til 1982, da Hellstrøm overtok kommandoen og gjennomførte en del endringer. I 1986 fikk restauranten sin første Michelin-stjerne, kun to år etter Annen Etage, og i 1993 fikk den sin andre stjerne. I dag er det totalt seks restauranter i Oslo med utmerkelser i form av Michelin-stjerner, men det er kun Bagatelle som kan skilte med to. Hvilke restauranter dette er kan du lese i denne artikkelen.

  - Markedet i dag er annerledes enn for 20 år siden. Det er flere restauranter, og også på kvalitet har restaurantene endret seg. Det er bedre kvalitet, større tilbud og større variasjon. Siden Michelin-guiden kom til Skandinavia, blir det også jobbet mer målrettet på restaurantene. Det er ingen kokk som ikke vil prøve å hevde seg, som ikke vil prøve å få et bedre renommé eller flere stjerner, sier Hellstrøm.

  Maten

  Bagatelle har spesialisert seg på menykonsepter; her får du 3-, 5- og 7-retters menyer, men det er også muligheter for å bestille fra en egen à la carte meny. Til menyene selges også vinmenyer, som er tilpasset de forskjellige menyene. Klikk her for å lese mer om menyer og priser.

  Maten på Bagatelles meny er i stor grad basert på sesongprodukter.

  - Den beste maten får man når man baserer seg på sesong- og aktualitetsvarer, og i Norge i dag er dette fisk og skalldyr og vilt, forteller Hellstrøm.

  Du er garantert førsteklasses råvarer på Bagatelle, men et restaurantbesøk består av mye mer enn bare maten.

  - Vi har en filosofi om at når man skal på restaurant, vil man ha en opplevelse, på samme måte som når man går i teater eller opera. Det skal være hyggelig, man skal få velsmakende mat som setter en i litt hyggelige tanker. Man skal få hyggelige og smakfulle vibrasjoner, sier Hellstrøm.

  Og den beste matopplevelsen på Bagatelle får du ifølge restauranten selv dersom du gir deg hen kjøkkenets anbefalinger.

  - Hvis vi kan få by på produkter som vi selv liker, hvis gjesten tar del i det, får han den beste opplevelsen. Dersom man er skeptisk, er det ikke alltid man hører musikk på tallerkenen, sier Hellstrøm.

  Snille skandinaver

  Vi nordmenn og skandinaver generelt er ikke kjent for å være av det mest kritiske restaurantpublikumet her i verden. Vi er tvert i mot kjent for å være noen av de snilleste, mens franskmennene selvsagt tradisjonelt sett blir ansett som de mest kritiske. Men ifølge Hellstrøm er dette i ferd med å forandre seg, i takt med at vi får flere restauranter med god kvalitet og sammen med media og TVs fokus på mat. Det kokes på fransk maner på Bagatelle, med dertil hørende livsfilosofi:

  - Det franske kjøkken predikerer viktigheten av å spise godt, nyte livet, ha det komfortabelt og ikke bare slite seg gjennom livet, sier Hellstrøm. Gastronomien er der for å gjøre menneskene litt lykkeligere. Vi prøver å gjøre menneskene litt lykkeligere hver dag. Det kan være like hyggelig å investere pengene i noen restaurantbesøk enn i en bedre bil som kanskje går litt fortere eller har litt flere hestekrefter, avslutter Hellstrøm.

 • Klikk her for å lese mer om priser på Bagatelle

 • BILDESPESIAL: Klikk her for å se bildene fra kjøkkenet, vinkjelleren og selve restauranten
 • Dobbelstjerner i Bygdøy Allé
  Fra interiøret.
  Fra interiøret. Vis mer


  Fakta om restauranten

  Bagatelle Restaurant er den eneste av de seks stjernerestaurantene i Oslo med to Michelin-stjerner.

  Navn: Restaurant Bagatelle
  Adresse: Bygdøy Alle 3, Oslo
  Telefon: 22 12 14 40
  På nett: Bagatelle

  Åpningstider: Åpner 18, kjøkkenet stenger rundt 23, restauranten holder åpent til gjestene runder av selv. Stengt søndager.
  Priser: Mer om prisene finner du her.
  Plass: 50-70 gjester, avhengig av bordoppstillingen.

  Fasiliteter: Adkomst fra Bygdøy Alle. Restauranten er beskjeden fra utsiden. Består av hovedrestaurant og ellers tre rom som kan benyttes som chambre separee. Innredet i lune farger og behagelige skinnmøbler, utsmykket med friske liljer og en privat kolleksjon fotokunst på veggene. Avslappet atmosfære. Ingen dresscode, men: «Det er hyggelig at man tar på seg det som man selv synes det er hyggelig å gå i», som Hellstrøm selv sier det.

  Bilder: Se Bagatelle i bilder.
  Konkurrenter:

 • Annen Etage

 • Michelinrestauranter i Oslo, og lenker til lignende i resten av Skandinavia

 • Hoteller: Få også med deg våre bildereportasjer fra hovedstadens lekreste suiter slik vi så dem i 2001. Disse inkluderer en reportasje fra Continental.


  Ut å reise?

  Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:

 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Skitips: Sjekk Skiguiden for beste norske skisted. Finn det beste anlegget for ditt behov, vurdert av leserne selv.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer