Døde etter å ha spist fisk

En kvinne i japan døde nylig etter å ha spist den giftige fisken fugu.

Publisert
Sist oppdatert

Den japanske kvinnen ble innlagt på sykehus 11. januar, etter å ha blitt forgiftet av den giftige japanske fisken fugu - også kalt blowfish eller pufferfish på engelsk. Kvinnen hadde kjøpt fisken på et lokalt fiskemarked, men innehaverne hadde glemt å fjerne giften. Butikken hadde heller ikke lisens til å selge fugu.

Kvinnen kjøpte hele seks fugu-fisker på den lokale fiskebutikken, og gikk hjem og kokte suppe på fiskene. Det skulle hun aldri ha gjort. Hun ble dermed en del av statistikken over japanere som dør etter å spise fugu. Gjennomsnittlig 25 mennesker i året dør i Japan etter å ha spist den giftige fisken. Og det er ikke småtteri av en gift som sitter i fisken; tetrodotoxin heter den, og er 13 ganger giftigere enn arsenikk. I en voksen fisk er det nok gift til å ta livet av 30 mennesker.

Det finnes 15 forskjellige arter av fugu, og det er den mest giftige som er den mest ettertraktede. Det er populært å spise fugu i Japan, selv om den også spises i andre land som India og Kina. Det er kun kokker med et spesielt fugu-sertifikat som kan filetere fisken. Det er en lang utdannelse som ligger bak et slikt sertifikat. I Thailand er salg av fugu ulovlig. 15 mennesker døde i Thailand i fjor, etter å ha spist fugu forkledt som laks ... de "smarte" fiskehandlere hadde farget fiskekjøttet på fuguen rød og solgt den som laks ...

Butikken som denne kvinnen kjøpte fiskene i, er stengt av myndighetene. Innehaveren har uttalt at han har solgt slik fisk i lang tid, uten noen liknende ulykker ...

Les:

Les mer om giftig fisk og andre sære delikatesser
- Ikke spis stygg fisk

Kilde: Japan Today, Pepper


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer