Dodekanesene

Tolvøyene. Øygruppe i den sydøstre delen av Egeerhavet. Her er det frodig og mye turister. Rhodos er det naturlige utgangspunktet for den som vil loffe rundt, selv om den ikke ligger i midten.

Publisert
Sist oppdatert

Kalymnos

Er 110 kvadratkilometer stor, og bebor rundt 15.000 innbyggere – hvorav cirka 12.000 bor i hovedstaden Pothia. Mange laggrunne badebukter og strender, både sand- og steinstrender.

Hit kommer du med: Apollo

Karpathos

En lang, smal, fjellrik øy beliggende sørvest for Rhodos. Øya er cirka 50 kilometer lang, er rundt 300 kvadratkilometer stor og har rundt 6.000 innbyggere. Her er cirka 35 strender å velge mellom, fra små badeviker til hvite sandstrender. Byen Olympos er kvinnenes by, og regnet som en av Hellas mest særegne byer. Her hersker kvinnene, og byen har sine egne lover og regler.

Hit kommer du med: Apollo, Gullivers Reiser, Ving Reiser

Tilos

En liten øy for en rolig ferie. Populært for fotturister og fuglekikkere. Øya ligger mellom Rhodos og Kos og er kun et par mil lang.

Hit kommer du med: Ving Reiser

Kos

Den tredje største øya i øygruppen, med sine 290 kvadratkilometer. Cirka 30.000 fastboende, de fleste i Kos by. Rundt halvparten av Kos' kystlinje består av strender, som er langgrunne sandstrender. Livlig natteliv i Kos by sommerstid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer