Dodekanesene

Tolvøyene. Øygruppe i den sydøstre delen av Egeerhavet. Her er det frodig og mye turister. Rhodos er det naturlige utgangspunktet for den som vil loffe rundt, selv om den ikke ligger i midten.

Publisert
Sist oppdatert


Kalymnos

Er 110 kvadratkilometer stor, og bebor rundt 15.000 innbyggere – hvorav cirka 12.000 bor i hovedstaden Pothia. Mange laggrunne badebukter og strender, både sand- og steinstrender.

Hit kommer du med: Apollo

Karpathos

En lang, smal, fjellrik øy beliggende sørvest for Rhodos. Øya er cirka 50 kilometer lang, er rundt 300 kvadratkilometer stor og har rundt 6.000 innbyggere. Her er cirka 35 strender å velge mellom, fra små badeviker til hvite sandstrender. Byen Olympos er kvinnenes by, og regnet som en av Hellas mest særegne byer. Her hersker kvinnene, og byen har sine egne lover og regler.

Hit kommer du med: Apollo, Gullivers Reiser, Ving Reiser

Tilos

En liten øy for en rolig ferie. Populært for fotturister og fuglekikkere. Øya ligger mellom Rhodos og Kos og er kun et par mil lang.

Hit kommer du med: Ving Reiser

Kos

Den tredje største øya i øygruppen, med sine 290 kvadratkilometer. Cirka 30.000 fastboende, de fleste i Kos by. Rundt halvparten av Kos' kystlinje består av strender, som er langgrunne sandstrender. Livlig natteliv i Kos by sommerstid.

Hit kommer du med: Apollo, Star Tour, Ving Reiser, Saga Solreiser

Fargerikt Rhodos.
Foto: Karoline Brubæk Foto: Karoline
Fargerikt Rhodos.
Foto: Karoline Brubæk Foto: Karoline Vis mer


Rhodos

Rhodos er Hellas' fjerde største øy, og den største av Dodekanesene. Dette er en av de mest turistdominerte øyene, men den tradisjonelle næringsveien på Rhodos er jordbruk; og da spesielt vin-, oliven-, sitrusfrukter- og fikendyrking. Det er ikke her du finner de fineste sandstrendene, her går det i grov sand, rullestein og rundslipt småstein. Men til gjengjeld er det mange av dem.

Hit kommer du med: Apollo, Star Tour, Ving Reiser, Saga Solreiser

Symi

En mindre turistifisert øy kun 24 kilometer unna Rhodos. Mye dagsturisme fra Rhodos, men når turbåtene vender tilbake, har man en rolig øy igjen. Badeviker rundt hele øya med klippe- og steinstrender.

Hit kommer du med: Apollo

Patmos

Det sies at dette er Hellas' helligste øy, ettersom det er her apostelen Johannes skal ha hørt Guds røst og skrevet Johannes' Åpenbaring. Karrig klippeøy på kun 34 kvadratkilometer. Både sand- og grusstrender.

Hit kommer du med: Star Tour

Videre i artikkelen:

 • De saroniske øyer

 • Kykladene

 • De joniske øyer

 • De nordøstre egeiske øyer

 • Sporadene

 • Kreta
 • Hvilken gresk øy er din favoritt? STEM HER!
 • Klikk her for å komme tilbake til innledningen

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer