Dødelig akvariumbesøk

Australske helsemyndigheter advarer nå mot besøk i Melbourne Akvarium. 67 turister er til nå blitt smittet av den potensielt dødelige legionærsyken under besøk i akvariet.

Kanskje er det tryggere å holde seg til gullfisken?
Kanskje er det tryggere å holde seg til gullfisken? Vis mer
Publisert

Et hyggelig besøk blant skilpadder, tunfisk og hai har blitt til et mareritt for mer enn hundre besøkende i Melbourne Akvarium i Australia. Den siste tiden har 67 personer blitt rammet av den farlige legionærbakterien etter besøk i akvariet. To av dem - begge eldre kvinner - døde av sykdommen, og åtte er kritisk syke og innlagt på diverse sykehus i Melbourne. I tillegg regner australske helsemyndigheter med at mer enn 40 personer er blitt bærere av bakterien etter akvariebesøk den siste tiden.

Fra hele verden

Det er først og fremst turister som nå er rammet av denne farlige bakterien - også kjent som boblebadbakterien. Flest er fra Australia, men også tilreisende fra New Zealand, Storbritannia og USA er blitt syke.

Bakterien trives best i fuktighet og varme og kan overleve i flere måneder under slike forhold. Den formerer seg eksplosivt når den kommer i kontakt med alger og organisk materiale. Et akvarium tilbyr med andre ord ideelle vekstforhold for denne farlige bakterien. Bakterien antas å smitte ved at den kommer ned i lungene via infiserte vanndråper/vanndamp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer