Dødelig kjedelige fossefall

KOMMENTAR: Norsk natur til å sovne av?

Publisert
Sist oppdatert

- Jeg drømte alltid om Norge som barn. Jeg hadde sett Emil i Lønneberget og Pippi Langstrømpe på TV, og forbandt Skandinavia med frihet, forteller en italienske Marcello, som arbeider som direktør i den norske avdelingen av et multinasjonalt selskap.

- Hva er vel herligere enn å sette seg på trikken og så være ute i naturen? spør han entusiastisk og gestikulerer ditto slik vil liker at italienere gjør.

Det meste, skal vi tro tallene fra Invanor (Innovasjon Norge).

For lite spennende å se på?

Besøkstallene fra Invanor viser en betydelig nedgang i antall gjester. Mye av forklaringen kan tillegges generell nedgang i antall i reisende til Norge og i den øvrige turistnæringen. Men kanskje også utbudet av interessante besøksmål kan tillegges noe av skylden for de fallende besøkstallene?

Attraksjonslista med de mest besøkte severdighetene i landet minner ikke så lite om en middels norsk søndagstur med knekkebrød og appelsin: Holmenkollen med Skimuséet/hopptårnet, TusenFryd, Kristiansand dyrepark og Hadeland Glassverk topper lista over de mest besøkte stedene. Dernest kommer Fløibanen og Flåmsbanen. Summa sumarium: Klissvått fjell og tåkeutsikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer