Dødelige strømmer i Florida

Farlige strømmer tar flere liv enn haier langs Floridas strender denne sesongen.

Publisert
Sist oppdatert

Åtte svømmere døde ved Floridas strender forrige helg. Årsaken var verken knivstikkere eller haier, men farlige strømmer i vannet.

Skroll ned for mer.Seks av de åtte omkomne døde på strender uten badevakt, skriver USA Today, og de fleste var ikke innbyggere i områdene. Både værvarsler, flagg og helikoptre varslet om faren.

Høye dødstall

Farlige understrømmer tar flere liv enn haier i USA hvert år. Rundt 100 personer i året. Meteorologer i USA mener at slike strømmer vil opptre ofte i tiden fremover grunnet spesielle sykliske værmønster.

Svøm langs stranden

Disse farlige strømmene kalles rip currents eller riptides i USA. De oppstår når sterke vinder blåser mot stranden, og fanger vannmassene mot stranden, innenfor sandbanker lenger ute. Da skapes kraftige virvelstrømmer som kan trekke med seg alt som er i vannet ut i havet. Inkludert svømmere. Men du ser det ofte ikke på overflaten, uten å vite hva du skal se etter.

Tipset for å unnslippe strømmene er å ikke kjempe imot strømmen. Flyt med til du kjenner den blir svakere (på dypere vann), svøm så parallelt med stranden, og inn igjen så snart du kjenner at strømmen slipper tak. Frykt og mangel på kunnskap fører til at de fleste som blir tatt uforvarende i slike strømmer ikke greier seg uten hjelp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer