Dødelige våpen og Aliens

Cirka 60.000 mennesker dør årlig som følge av slangebitt, og 1.000 mennesker dør etter møte med nilkrokodiller. Stadig flere velger seg reisemål kontinenter unna Kanariøyene og Kreta. Er det en sammenheng mellom økt turisme og uheldige sammenstøt med dyr?

Publisert
Sist oppdatert

- Det er lokalbefolkningen som blir bitt av slanger. Turister har en annen fremferd som gjør at de ikke blir skadet. Turister er annerledes kledt og beskyttet, og går ofte i følge med en kjent guide. For eksempel går de ikke barføtt, og løfter ikke på stokker hvor ofte slanger holder til, sier Gunnar Hasle, lege med infeksjonssykdommer og tropemedisin som spesialitet, til DinSide Reise. – Men folk er redde og har mange spørsmål.

Turistens varskuliste

600 mennesker blir tatt av tiger, og 200-300 mennesker blir drept av elefanter. Hva er den største risikoen for folk på reisefot?

- Den største risikoen er AIDS, fastslår Hasle. – I 2002 døde 15 nordmenn som var HIV-smittet heteroseksuelt i utlandet.

- Hvor blir folk blir smittet?

- Menn blir smittet i Thailand, kvinner blir smittet i Afrika eller Karibia. Men det er verdt å merke seg at kvinner helst blir smittet av sin faste partner, og at menn blir smittet av tilfeldige partnere.

Trafikken kommer som nummer to på listen over farer som venter turistene, mens malaria popper opp som nummer tre på listen. Men hvor farlig er egentlig malaria?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer